Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"Ni behöver inte vara rädda för att gå ut"

Polisen tror att det är samme person som legat bakom de tre händelserna på kort tid där äldre kvinnor blivit attackerade och bestulna på smycken i Kumla. Ingen person är dock gripen ännu.

​Den första incidenten inträffade 6 juni. En 87-årig kvinna blev då attackerad i sin trappuppgång på Vattugatan där en gärningsperson som följt efter henne ryckte loss hennes föräldrars vigselringar, som hon bar runt halsen.

Mycket talar för samme gärningsperson

Tillvägagångssättet har varit liknande även vid de två andra brotten. Den 24 juni inträffade det andra och 29 juni det tredje där en kvinna i 70-års åldern fick sitt halsband avslitet i sin trappuppgång på Von Rosensteins väg.

- Vi har ingen gripen eller anhållen för brotten just nu. Det är inte hundra säkert att det är samma gärningsperson som ligger bakom alla tre fallen, men det är troligt, säger Per Berggren, som är förundersökningsledare.

Att man starkt misstänker att det är samma person beror på att tillvägagångssättet varit liknande varje gång och även att de signalement man fått in stämmer väl överens. Berggren vill dock inte uttala sig nåt om signalementet.

- Jag kan säga att vi har ett bra signalement, men specifika uppgifter går vi inte ut med.

Tycker inte äldre kvinnor ska vara rädda

Finns det nåt ni kan säga om den misstänkte?

- Nej, eftersom det pågår en förundersökning så råder sekretess.

Hur ser ni på risken att personen fortsätter ge sig på äldre, och kanske blir våldsam?

- Hitills har han ryckt halsbanden, det är väldigt svårt att svara på hur det utvecklar sig framöver. Det jag kan säga är att vi jobbar riktat mot den problematik som finns i Kumla.

Om det finns äldre kvinnor som är rädda för att gå ut, vad vill ni säga till dem?

- Vi gör vårt absolut bästa för att klara upp det här och jag tycker inte att man ska vara rädd för att gå ut. Det är ingen bild vi från polisen vill förmedla alla fall. Man ska gå ut och leva sitt liv som vanligt, avslutar Per Berggren.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-30 15:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.