03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Formsvagt Indianerna förlorade tredje raka

En bortaförare i täten. Det var ingen ovanlig syn. I bara tre av 15 heat var en indian först över linjen. Foto: Alexander Viktorsson.En bortaförare i täten. Det var ingen ovanlig syn. I bara tre av 15 heat var en indian först över linjen. Foto: Alexander Viktorsson.

SPEEDWAY: Indianerna var likbleka innan paus i torsdagens hemmamatch mot Dackarna. Man höjde sig mot slutet, men då hade Dackarna sedan länge avgjort matchen som de vann med 53-37 inför 2 297 åskådare.

Det rådde höstkyla i Sannahed och Indianernas körning värmde tyvärr inte heller denna kväll. Starten på matchen var ändå hyfsad och det stod 9-9 efter tre körda heat. Men sen kom raset. Ett ordentligt sådant.

Undermåligt av Indianerna

Dackarna vann heat 4 med 5-1. Dackarna vann heat 5 med 5-1. Dackarna vann heat 6 med 5-1. Dackarna vann heat 7 med 5-1. Dackarna vann heat 8 med 4-2. Dackarna gick från 9-9 till 33-15. Det var plågsamt att se. 

Indianerna hade inte ett rätt på banan. De kom inte iväg i starten. De hade ingen fart. De tog dåliga beslut och de förlorade i stort sett alla täta situationer på banan. Visst, de saknade två förare och mötte seriens bästa lag.

Men den körning de bjöd på innan paus var undermålig.

På läktarplats muttrades det om vad problemet var. "Har de inte fått betalt?", hördes nån säga. "Har de socker i tanken idag", sade någon annan. När matchen gick till pausvila efter tio heat stod det 40-20 till Dackarna. 

Bjerre har tappat formen

Det är möjligt att Dackarna slog av lite på takten efter paus, men det syntes även med blotta ögat att Indianerna fick bättre fart på cyklarna, framförallt Anders Thomsen som avslutade med åtta poäng på tre heat efter paus.

Men vad har hänt med Kenneth Bjerre? Och Vaclav Milik har knappast imponerat tillräckligt för att få ett nytt kontrakt. Sex poäng på fem heat ikväll. Inte hade Indianerna något flyt med domsluten heller.

Ludvig Lindgren hade ingen toppkväll, var före en "Dacke" på tre heat.

Dackeförarna bjöd på flera ojämna starter i början utan att domaren gjorde något. När sen Indianerna äntligen tog en start i heat 6, då stoppade domaren heatet för att ge en tillrättavisning åt vit förare som var klart efter!

Som tur är så har Indianerna samlat på sig mycket poäng efter den starka starten av säsongen så trots tre raka förluster har man fortfarande fem poäng ner till slutspelsstrecket där Piraterna ligger närmast under.

Dackarna favoriter till guldet

Men det svänger snabbt. För ett par veckor sedan var Indianerna obesegrade och laget som alla talade om. Men som det känns nu ska det mycket till för att något lag i serien ska rå på Dackarna. 

Får de vara skadefria är de stora favoriter till guldet. 

Joel Andersson får godkänt den stora förlusten till trots. I heat 9 slog Joel meriterade Piotr Pawlicki.

Indianerna behöver få upp formen på flera förare illa kvickt och naturligtvis hålla tummarna för att Tai Woffinden kommer tillbaka i dugligt skick innan slutspelet och att Piotr Protasiewicz finns med redan till nästa match.

- Vi hade stora problem med banan innan paus och fick inte alls till inställningarna. Det är ingen ursäkt egentligen då det är lika för alla, men banan var inte som vi trodde idag, säger Anders Thomsen efter matchen.

Thomsen tycker lagkänsla tappats

Efter paus blev det förbättring, till stor del beroende på banan.

- Banpersonal tog bort en del material så då blev det mer som vi ville ha det. Men vi måste hitta tillbaka till det lag vi var tidigare under säsongen. Det är tufft idag att möta ett så bra lag utan "Pepe" och Tai Woffinden. 

De saknas inte bara på banan utan även i depån?

Ja verkligen, vi har inte pratat lika mycket med varann de senaste matcherna. Har man bra lagkänsla och mycket snack i depån blir laget minst 20 procent bättre, så vi har en del att förbättra, avslutar Anders Thomsen.

Noterat var även att när speakern bad Dackekfansen låta innan match hördes det tydligt. När han gav samma uppmaning till Indianfansen blev det knäpptyst! Var har den trofasta supporterföreningen Indian-Fans blivit av?

POÄNGEN: Anders Thomsen 11, Chris Holder 10+1, Kenneth Bjerre 6+2, Vaclav Milik 6+1, Joel Andersson 3+1, Ludvig Lindgren 2+1.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-04 21:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.