Gå till innehåll
Kumla / Speedway
En person i motocrossutrustning och hjälm cyklar på en smutscykel samtidigt som han gör en tumme upp. Cykeln har sponsorlogotyper på sig och föraren bär en blå och röd hjälm.

Patryk Dudek körde in 14 poäng för Indianerna och var tungan på vågen vid vinsten mot Vargarna. Foto: Erik Widlund

Indianerna vände underläge med åtta poäng till seger

Publicerad: 2 July 2024 20:51

Indianerna låg efter fem körda heat under med åtta poäng borta mot jumbon Vargarna under tisdagskvällen. Men laget kämpade sig in i matchen och vann till slut med 46-44.

Trots att Jonatan Grahn tog en fin skalp när han vann reservheatet (heat 2) och där slog rutinerade britten Chris Harris så var starten på matchen svag av Indianerna. 

Wozniak tappade i första heatet

Det började direkt i första heatet där Szymon Wozniak tappade från första till tredjeplats, efter att sett ut att drabbats av nån form av maskinproblem. Vargarna vann heatet med 5-1.

Två raka heat som slutade 3-3 följde därefter innan Vargarna vann både heat 4 och 5 med 4-2. Detta gav ledning med 19-11 mot ett Indianerna som inte fick till starterna. 

Men det skulle vända. 

I heat 6 tog Wozniak och Chugonov en femetta och såg till att avståndet krympte till fyra poäng. Vargarna höll i sin fyrapoängsledning till pausen i heat 10. Men efter en femetta för Indianerna i heat 11 var man ikapp. 

Dudek vann heat 11 före Chugonov. 

Tungt avbräck för Vargarna

Vargarna som alltså är jumbo i serien hade inför vunnit en av sina sju matcher och till denna match kom ett sent återbud för deras viktige förare Niels-Kristian Iversen. 

Ersättaren Hubert Legowik var inte speciellt lyckosam, han fick ihop två poäng totalt. 

En annan som hade det tufft i Vargarna var rutinerade Daniel Henderson, som bara plockade en poäng på sina fyra heat. De som framförallt glänste för Vargarna var Jakub Miskowiak och Chris Harris. 

Men de var för ensamma och i heat 13 gick Indianerna för första gången upp i ledning efter att Dudek, som ende indian under kvällen, slagit Miskowiak och fixat 4-2 i heatet, vilket gav 40-38 totalt. 

Dudek vann även heat 14, Chugonov slutade dock sist där (hans tredje nolla för kvällen) och ledningen med två poäng stod sig inför kvällens sista heat. 

Inga poäng för Rasmus

Där flög Jakub Miskowiak iväg i starten. Men indianernas Buczkowski och Wozniak kom iväg som tvåa och trea. De släppte iväg Miskowiak till heatsegern och bevakade sina tre poäng till målet. 

Det räckte för att vinna precis. 

Högsta betyget hos Indianerna för kvällen går till Patryk Dudek som körde in 14 poäng. Wozniak och Buczkowski tog 10 poäng vardera. Tyngre gick det för Rasmus Karlsson som blev utan poäng. 

Rasmus kom inte iväg tillräckligt bra i starten i något av sina tre heat och då är det väldigt svårt att köra om på Vargarnas korta bana. 

Indianerna är fortsatt fyra i tabellen och har nu skaffat sig fem poäng ner till slutspelsstrecket. Redan under onsdagen möts lagen igen i Sannahed. Indianerna får gälla som storfavoriter till den matchen.

POÄNGEN: Patryk Dudek 14 (fem heat), Szymon Wozniak 10+2 (fem heat), Krzysztof Buczkowski 10 (fem heat), Gleb Chugunov 5+1 (fem heat), Jonatan Grahn 4 (tre heat), Tom Brennan 3+1 (fyra heat), Rasmus Karlsson 0 (tre heat)

Annons

kumla