Gå till innehåll
Kumla / Speedway
En grupp speedwayåkare poserar för ett foto på banan, iklädda tävlingsdräkter och i buketter med blommor. Det är åtta män totalt, sju ryttare och en i fritidskläder.

Gänget som fixade krossen mot Vargarna. Andra raka hemmamatchen som Indianerna vann med 60-30. Foto: Erik Widlund

Indianerna käkade upp Vargarna, vann med 30 poäng

Publicerad: 3 July 2024 22:01

Indianerna var överlägsna mot Vargarna hemma och vann med 60-30 under onsdagskvällen inför 1 740 åskådare. Patryk Dudek var i en klass för sig och var ofta 50 meter före alla andra i sina heat. - Han är lika bra som de toppar vi haft innan, men ödmjuk, sade lagledare Peter Johansson efteråt.

Matchen blev en halvtimme försenad på grund av regn. Den sista regnskuren drog in vid klockan 19, men banpersonal fick denna gång snabbt ordning på banan. 

Dudek i en egen klass

Gällande resultatet blev det ingen spänning överhuvudtaget. 

Indianerna var ett par klasser bättre än jumbon Vargarna, som har ett lag som håller ytterst svag Elitserieklass. Den uteblivna spänningen till trots bjöds publiken på en del underhållande heat. 

Patryk Dudek var helt överlägsen i sina heat. Var oftast 50 meter före de andra och var uppe och  nosade på världsmästare Zmarzliks banrekord i ett heat. 

Dudek kör väldigt bra på Hea!

En smutscykelförare i blå hjälm och skyddsutrustning justerar hakremmen, täckt av lera, med stora numrerade skyltar i bakgrunden.

Gleb Chugunov börjar alltmer hitta runt på Sannahedsovalen efter sin usla start.

Gleb Chugunov har efter ett par fiaskoinsatser i Indianvästen hittat åkningen alltmer. Denna match hade han inte en enda motståndare före sig och starterna satt lika perfekt som senast. 

Grahn slog Lindgren i heaten

Jonatan Grahn slog förre indianen Ludvig Lindgren i båda heat de möttes. Rasmus Karlsson fortsätter kämpa med sina starter, men han kan redan åka väldigt fort.

Som i heat 9 där han åkte om polacken Hugo Legowik och inte var långt borta att även köra ikapp och förbi Vargarnas Jakub Miskowiak. 

Lagledare Peter Johansson var nöjd över hur man fått till banan, återigen. 

-Det är ett stort engagemang från framförallt vår lagkapten och banpersonal, det betalar sig och när väl matchen kom igång var det ju inte så mycket att orda om. 

Desto jämnare var det kvällen innan när lagen möttes i Norrköping. Då vann Indianerna med två poäng, att jämföra med 30 nu. Lagledare Johansson erkände att han var orolig inför bortamatchen. 

-Det var länge sen som flera av förarna körde i Norrköping, så det är klart jag var lite osäker på hur de skulle hantera det, men det gick vägen. 

“Han behöver trygghet”

Patryk Dudek körde i en helt egen klass ikväll, vad säger du om honom?

-Han åker väldigt fort här, det är inget snack om det. Han är lika bra som de toppar vi har haft innan, men ödmjuk. 

Vilka Johansson inte ansett varit ödmjuka vill han inte utveckla, man får dra sina egna slutsatser. Han gladdes även över att Gleb Chugunov hittat rätt alltmer.

-Vi vet vad han har för potential. Det är en kille som behöver känna trygghet och förtroende och hitta rätt med sina inställningar. Han hade en väldigt bra försäsong, sen var han ändå inne och laborerade med inställningarna på cykeln och kom hit och klarade knappt av att svänga. Nu har han gått tillbaka till sina ursprungsinställningar och det har blivit mycket bättre.

En person står bredvid en anpassad motorcykel under ett skydd, med en logotyp av ett indianhuvud synligt i bakgrunden.

Nämen, är det inte!? Jo, visst är det Indianikonen "Henka" Gustafsson som är på plats och hjälper Rasmus Karlsson.

Och vad säger du om era reserver, Jonatan Grahn och Rasmus Karlsson?

-De går från klarhet till klarhet. Nu nollade Rasmus igår i Norrköping, men han var ändå nära poäng i varje heat på en bana som var helt ny för honom. Båda två har höjt sin lägstanivå i år och det är ju det som är akilleshälen för unga förare. 

Stark på väg tillbaka

Rasmus Karlsson kom in i laget efter att Johannes Stark, som körde premiären, tagit en time-out av personliga skäl. Stark är på väg tillbaka nu. Men än är han inte aktuell för någon körning i Elitserien.

-Vi har en dialog och han ska börja köra mer frekvent nu. Men för att han ska bli aktuell här måste han göra lite matcher i Allsvenskan innan och göra resultat där, det är inte så att han har en given plats i Elitserien. 

En annan förare som kan vara aktuell på reserven är 18-årige Eddie Bock. 

-Han vann en ungdomstävling här i Sannahed i söndags och i senaste matchen i Allsvenskan tog han sju poäng, så han är på gång. Han är absolut med i leken också, avslutar Peter Johansson. 

POÄNGEN: Szymon Wozniak 15+1 (sex heat), Gleb Chugunov 14+4 (sex heat), Krzysztof Buczkowski 13+1 (sex heat) Patryk Dudek 12 (fyra heat), Jonatan Grahn 5+1 (fyra heat), Rasmus Karlsson 2 (fyra heat)

Annons

kumla