31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Otroligt hög träningsmoral"
förklaring till seriesegern

Jubel på IP när IFK triumferat.

FOTBOLL: Trots att det återstår två omgångar att spela så säkrade seriesuveränen IFK Kumla under lördagen seriesegern och avancemang till division 2 efter vinst med 2-0 hemma mot IFK Sunne. IFK Kumla har bara förlorat en match under hela säsongen och ingen kan påstå att de inte är värdiga avancemanget!

IFK Sunne stod i den 20:e omgången för motståndet på Idrottsparken, men så mycket till motstånd var det inte, ty Kumla ägde bollen, spelet och initiativet matchen igenom.

Ett lag med vinnarskallar

I den tolfte minuten slår Mohamed Moktar en välplacerad boll förbi Sunnes målvakt och 1-0 till Kumla är ett faktu,. Samme Moktar är inblandad även i nästa mål, spelar då fram till Simon Karlsson som ökar på ledningen till 2-0 i den 26:e minuten.

IFK Sunne hotar aldrig, utan Kumla har ett klart övertag i första halvlek. Resultatet står sig matchen igen,  Sunne tillåts få äga mycket boll de sista 7-8 minuterna men det blir aldrig farligt och IFK tar ännu en seger.

Vad är det som har gjort att IFK Kumla står som seriesegrare? frågar vi assisterande tränare Mattias Gilde efter matchen.

- Jämnaste laget i serien och en trupp som har otroligt hög träningsmoral och som inte har förlorat sedan 27:e april i år. Spelarna i det här laget vill vinna alltid, och med den attityden så vinner man, sade Gilde.

IFK Kumla har två matcher kvar att spela, men seriesegern är alltså redan säkrad. Vi får passa på och säga grattis till IFK för en väl genomförd säsong!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-09-19 20:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.