09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumla klara för spel i division 2

Glada IFK:are efter att avancemanget är klart. Det räckte med en pinne mot Kungsör. Foto: Christian LiljenhedGlada IFK:are efter att avancemanget är klart. Det räckte med en pinne mot Kungsör. Foto: Christian Liljenhed

FOTBOLL: IFK Kumla säkrade under fredagskvällen seriesegern i Division 3 när man spelade 1-1 hemma mot Kungsörs BK. - Vi har haft en väldigt hög lagstanivå under säsongen, säger spelaren Albin Ek.

Det återstår förvisso tre omgångar, men det är inget lag som är i närheten av IFK Kumla så poängen man tog mot Kungsör var tillräcklig. Mattias Persson gav Kumla ledningen i minut 21, en hörna direkt i mål. 

Övriga för svajiga bakåt

Kungsör kvitterade tio minuter in i andra halvlek. Men något mer mål blev det inte inför 345 åskådare i Idrottsparken. Inför säsongen var Albin Ek något försiktig i tipsen. Absoluta toppen trodde han inte på då.

- Vi har nog varit så bra som jag visste att vi är, men jag trodde inte att vi skulle ha den här stabiliteten. Vi har lyckats ha en väldigt hög lägstanivå och kommit undan med segrar även när vi inte spelat som bäst. Samtidigt har de bästa lagen vi mött varit för svajiga bakåt. Det har varit den stora skillnaden tror jag.

Poängmässigt är IFK fullständigt överlägsna. 13 poäng före tvåan FBK Karlstad, som har en match mindre spelad och 15 före kvällens motståndare Kungsör som jagar en kvalplats till division 2.

Serien är oerhört jämn bakom Kumla och det skiljer bara sju poäng mellan tvåan och nian i tabellen. Ingen riktig toppkonkurrent utkristalliserade sig.

Stor skillnad i division 2

Albin Ek är en av de spelare i truppen som har erfarenhet från både division 2 och division 3. Och visst är det skillnad mellan serierna. Men hur?

- Det är ganska stor skillnad. De bästa lagen är väldigt bra och inget lag är direkt svaga eller har någon dålig spelare att utnyttja på samma sätt som här.

Hur tror du ni står er där nästa säsong då?

- Jag tror att vi kommer stå oss bra, vi har en väldigt ung trupp som kommer ta mer kliv framåt och sedan kommer det även unga spelare underifrån som är duktiga, avslutar Albin Ek.

Nästa match för IFK Kumla är kommande lördag borta mot FBK Karlstad.

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-06 22:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.