03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumla i klar serieledning

Det blev tuffare än många trodde, men till slut bärgade IFK alla tre poängen mot IK Arvika. Foto: Anders BjörkDet blev tuffare än många trodde, men till slut bärgade IFK alla tre poängen mot IK Arvika. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: IFK Kumla besegrade IK Arvika med 4-3 under lördagen. Ett resultat som gör att man nu har sju poäng ner till tvåan. - Det är 21 poäng kvar att spela om, mycket kan hända än, säger Albin Ek om läget.

IFK Kumla hade ett bra utgångsläge innan omgången med, men nu är det än bättre. Tvåan Kungsör tappade poäng mot Yxhult igår, så i och med dagens Kumlavinst har man nu sju poängs ledning i Division 3 Västra Svealand.

Avgjorde med ryggen

Men det blev ingen promenadseger mot IK Arvika, tia i tabellen. Förvisso tog Kumla tidigt ledningen genom Dennis Hurtig på nick, men Arvika vände och ledde med både 2-1 och 3-2 i andra halvlek.

Simon Danielsson kvitterade dock till 3-3 i minut 64 och sju minuter senare kom segermålet när Emil Rolland via ryggen fick in bollen i mål efter ett inlägg.

Arvika hade några riktigt vassa chanser till kvittering, men IFK höll ut. Segern till trots var det ingen övertygande insats ansåg mittfältaren Albin Ek.

- En väldigt dålig match från våran sida, vi släpper till alldeles för mycket bakåt och har för få anfall där vi har kontroll, det var mycket fram och tillbaka.

Starkt vinna trots en sämre dag

Men rättvist ni fick med er tre poäng ändå, eller?

- Nej kanske inte, men otroligt starkt att komma tillbaka och vända när vi har en sämre dag, säger Ek om bataljen mot värmlänningarna.

Nu har ni sju poäng ner till tvåan. Det lutar åt serieseger?

Vi har 21 poäng kvar att spela om så mycket kan hända. Det är många lag bakom som ser bra ut så vi får ta en match i taget nu och inte fokusera på något annat, avslutar Albin Ek.

Även Ramil Ghreibo blev målskytt för IFK Kumla som har Säffle FF borta i nästa match kommande lördag. Säffle ledde serien i början av säsongen, men har tappat och är nu fyra efter 15 omgångar.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-10 17:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.