25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK kvitterade efter 97 min

FOTBOLL: IFK Kumla var på väg mot en förlust hemma mot FBK Karlstad i lördagens match. Men i den 97:e minuten kunde IFK kvittera genom Zana Can efter ett fint anfall.

FBK Karlstad var topptippade av flera inför säsongen och även om laget startat säsongen hyfsat har man inte riktigt levt upp till förväntningarna. Men att det är ett bra lag syntes tydligt vid besöket i Idrottsparken.

Mål av Simon via stolpen

IFK Kumla kunde dock ta ledningen redan efter fem minuter genom Albin Ek på nick. Det händer inte så ofta att den gode Ek knoppar in bollen med skallen. FBK vände dock på steken med två mål, i minut 35 och 47.

Kumlas kvittering var tjusig. En crossboll gav Dana Kuhi lite yta, det utnyttjade han genom att slå en fantastiskt fin djupledsboll till Simon Danielsson som avslutade i steget och bollen gick in via bortre stolpen.

FBK tog dock ånyo ledningen kort därefter.

Laget rullade sig igenom IFK:s försvar, målvakt Klasson kom ut och räddade, men returen dundrades in i målet via ribban. 

Två lag som höll hög division 3 klass

FBK drabbades av flera skador i andra halvlek och de fick avsluta matchen med en man mindre på grund av detta. Dessutom blev övertiden väldigt lång beroende på de skador som varit.

IFK Kumla utnyttjade detta och kvitterade till 3-3 i minut 97. Pigge inhopparen Henrik Lara Rodriguez spelade fram Joel Källgren som satte in bollen snett inåt bakåt där Zana Can kom och tryckte in den i tomt mål.

Allt som allt kändes oavgjort som ett rättvist resultat. Det här är två lag som båda är tillräckligt bra för att vinna serien och de bjöd på en underhållande match. (ABj)

Då vårt webbhotell haft stora problem med driftstörningar sedan i lördags morse har det inte gått att skriva om detta förrän nu.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-10 23:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.