25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumla upp i topp efter ny vinst

Albin Ek och Emil Rolland på bild. Segern mot Säffle var den fjärde på fem matcher. Foto: Anders BjörkAlbin Ek och Emil Rolland på bild. Segern mot Säffle var den fjärde på fem matcher. Foto: Anders Björk

IFK Kumla vann i Idrottsparken mot Säffle FF med 2-0 under lördagen. En vinst som gjorde att laget gick upp i serieledning. - Vi gör en riktigt bra match, säger unge mittfältaren Emil Rolland efteråt.

Ramil Ghreibo gjorde båda målen för IFK Kumla. Det första på nick redan i den första minuten och 2-0 på straff efter 19 minuter. Säffle, som slagit Yxhult två gånger redan under säsongen, kom aldrig tillbaka efter det.

Emil tar för sig alltmer

Bortalaget hade förvisso mycket boll i andra halvlek, men så värst många chanser skapade de inte och Kumla med snabba spelare på topp vid kontringar hade många lägen att göra ett mål till. 

På mittfältet spelar Emil Rolland vanligtvis. Men denna match blev det 90 minuter som vänsterback, vilket han skötte med den äran.

Emil är 17 år och kom upp i laget ifjol från klubbens egna ungdomsled. Till årets säsong har Emil tagit en ordinarie tröja, alla fall än så länge.

- Jo det kändes bra idag, både för laget och egen del. Vi visste att Säffle är ett tufft lag att möta, men jag tycker vi klarar det bra. Om vi fortsätter kämpa på och spela så här kan vi gå långt, säger Emil efter matchen.

Derby mot Yxhult nästa match

Hur är det att spela i Division 3 då?

- Jo jag tycker att jag hänger med i tempot och har kommit in i det mer i år. Just nu känns det väldigt bra alla fall, avslutar Emil Rolland.

IFK Kumla har tagit 12 poäng av 15 möjliga och leder därmed en något haltande tabell. 105 åskådare såg matchen mot Säffle. Lagets nästa match lär dra mer publik. På fredag väntar nämligen ett derby borta mot Yxhults IK.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-11 16:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.