28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vill förbättra butik och även centrum

Förbutiken är tillfälligt ombyggd och snart hoppas även ICA Maxi kunna börja bygga om hela butiken. - Bland annat vill vi bidra till att få ett livligare centrum, förklarar ICA-handlaren Gustav Johansson.

Vid spelhörnan har en förändring redan skett, den är dock inte permanent, men det kommer att vara som det är nu fram till årsskiftet. 

- Snart är det "Black Friday", då näthandeln ökar stort, och sen börjar julpaketen komma, det är en anstorming som innebär minst dubbelt så mycket paket som vanligt, förklarar ICA-handlaren Gustav Johansson ombyggnaden.

Handeln har förändrats

Men det kommer att bli förändringar i hela butiken.

Förhandlingar pågår och det är inte helt klart när man börjar bygga om, men i februari finns förhoppningar att man ska vara igång.

Gustav Johansson vid fruktdelen hos ICA Maxi i Kumla. 

-  Förhoppningsvis blir det en bättre butik för våra 30 000 betalande kunder i veckan och även för vår personal, säger Gustav.

För personal är det bland annat kontor, lunchrum, logistik och omklädningsrum som ska fräschas upp. Fastighetsägaren Melins Fastighetsförvaltning ska vara med på tåget och ense om att en ombyggnad behövs. 

- Kåken är byggd 1975, en del förbättringar skedde 2005 förvisso, men handeln ser inte riktigt ut idag som den gjorde då heller. Om jag exempelvis hade sagt 2005 att vegetarisk mat skulle varit en sån storsäljare som det är nu hade man nog skrattat åt det.

"Då sitter man där ensam till slut"

Det finns även krav på att alla kyldiskar och frysar ska vara utbytta till 2020. Man hoppas också att ombyggnaden ska kunna bidra till ett livligare centrum.

- Vi vill kunna visa upp mer liv och rörelse i skyltfönstren mot Köpmangatan, och hjälpa till att få ett mer besökt centrum med fler olika typer av butiker, det skulle vi också tjäna på i längden. Det finns många matställen, men hur många klädbutiker har vi exempelvis i Kumla?

Julgranen kom tidigt i år. 

Så du värnar inte bara om din egen butik utan andras också?

- Så är det, skulle man bara se om sitt eget och övriga grenar blir nedsågade sitter man där ensam till slut, och lite mer långsiktighet än så behövs.

Under onsdagen kom även en stor julgran upp utanför entrén. Den är från Danmark och den tredje julgranen i ordningen under Gustavs tid.

- Första advent är bara två veckor bort. Nu ska vi se till att klä den och hoppas på lite bättre "vinterväder" än det var ifjol. sade Gustav Johansson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-11-15 13:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.