Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Cyklade omkull på halkig gata och slog sig

En kumlabo som cyklade omkull, på en hal gata 23 december, slog sig så illa att han fick en revbensfraktur. Kumlabon har själv jobbat med halkbekämpning och frågar sig nu hur kommunen jobbar med detta i förebyggande syfte.

Kumlabon skriver att han 23 december cyklade med sin fru från Kumla till Sannahed via cykelvägen som knyter ihop det hela. I en kurva hade det frusit på till is och han cyklade då omkull.

“Undrar hur ni resonerar?”

Kumlabon skriver att han föll handlöst över ett vägräcke och slog i bröstkorgen med revbensfraktur som följd och sjukskrivning samt kraftig smärta som än inte gått över än.

“Jag har jobbat med snöröjning och halkbekämpning i många år tidigare och när man via väderprognos såg att det kanske kunde frysa på till natten så såg man då till att lägga på grus i förebyggande syfte. På cykelvägen till Sannahed och många andra cykelvägar i Kumla saknades detta”, skriver kumlabon

Han är dock försiktigt kritisk och vill inte peka ut nån skuld.

“Jag klandrar inte er för min olycka då jag vet att vintern har varit mild, men jag bara undrar hur ni resonerar när man ser att det är väderomslag på gång. Tänker man på detta eller väntar man enbart på snö innan man påbörjar halkbekämpning, frågar sig kumlabon avslutningsvis”

“Vi arbetar förebyggande”

Då ett svar nu även kommit från Kumla kommun publicerar vi detta.

“Till att börja med så beklagar vi att du råkat ut för en olycka och hoppas att du är på bättringsvägen. Vi arbetar med förebyggande halkbekämpning såväl som snöröjning. Vi har alltid en beredskapsledare i tjänst. Ett av verktygen som denne använder är de förfinade prognoser som vi köper av SMHI.

När prognosen visar att det är risk för frostutfällning så åker beredskapsledaren ut på vägarna för att kontrollera om det finns ett behov av halkbekämpning. Så saltning/sandning kan ske oberoende om det kommit ner snö eller inte”, skriver gatuchefen Jörgen Svensson. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-09 17:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.