25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hopptorn kan bli stängt hela sommaren

Hopptornet i Djupadalsbadet är stängt och det är osäkert om det kommer öppna sommaren 2019. Foto: Anders BjörkHopptornet i Djupadalsbadet är stängt och det är osäkert om det kommer öppna sommaren 2019. Foto: Anders Björk

Hopptornet i Djupadalsbadet har varit avstängt sedan utomhusbadet öppnade, och det kan förbli så hela sommaren. Slitna mattor som behöver bytas ut är orsaken.

Det klassiska hopptornet med trean, femman, sjuan och tian har stått permanent avstängt sedan Djupadalsbadet öppnade utomhus i år. 

Kostar över 70 000 kr

- De gamla mattorna är utslitna. Det finns flera alternativ för halkskydd och vi tittar på olika för att det ska vara säkert för våra gäster och för vår personal, säger Elisabeth Jangenby, förvaltningschef hos Kumla kommun.

Vad skulle det kosta köpa in nytt underlag?

- Nya mattor kostar över 70 000 kronor.

William Gustafsson, Algot Arnesén och Alvin Zetterlöf var vid badet under fredagen. Algot saknar hopptornet, men William och Alvin säger att det inte spelar så stor roll.

Huruvida hopptornet kommer öppna i år eller förbli stängt är oklart.

Hamnat mellan stolar

- Ambitionen är att det ska kunna öppna, men det är lite för tidigt att säga när, avslutar Elisabeth Jangeby som fick nys om situationen relativt nyligen. 

Det verkar som att ärendet på nåt sätt hamnat mellan stolarna.

Kanske beroende på att Kumla kommun är inne i period när man haft vakans för tjänsten som fritidschef. Håkan Hultberg slutade i början av året. Tim Greneby går på tjänsten 22 juli.

Vid besök hos Djupadalsbadet vill personal inte uttala sig för mycket om frågan, utan hänvisar till sin platschef, som dock har semester för tillfället. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-07 16:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.