Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Över 400 000 hopp på Fylsta efter utmaning

Elever på Fylsta skola inne på spurten med hoppandet i veckans utmaning. Foto: Anders BjörkElever på Fylsta skola inne på spurten med hoppandet i veckans utmaning. Foto: Anders Björk

Under veckan har Fylsta skola deltagit i en hopprepsutmaning. Raster, och även lektioner, har varit fyllda av hoppande. Över 400 000 hopp blev det till slut.

Det är andra året som den nationella hopprepsutmaningen genomförs. Ifjol hoppade 139 skolor över 16 miljoner hopp totalt och till i år uppmärksammade Emelie Bäckenmalm, fritidspedagog på Fylsta skola, den sporrande uppgiften.

Hoppats på raster och lektioner

- I år är det 261 skolor som är med och hoppar. Man ska samla ihop så många hopp man kan mellan klockan 8-14 denna vecka, säger Emelie.

För att hoppen ska räknas måste en vuxen ansvarig vara närvarande. Och Emelie är under fredag eftermiddag bara en av flera rastvakter som håller koll när barnen på Fylsta skola är inne på spurten av utmaningen.

Alma Fhager, längst fram, med skolkamrater från Fylsta bakom sig. Alma Fhager, längst fram, med skolkamrater från Fylsta bakom sig.

​- Det har varit ett jättestort engagemang på skolan hela veckan. Det har hoppats på raster, men även under idrottslektioner och fritidshemstid. Att de får skriva upp resultaten sporrar barnen, och att vi vuxna också är med och hoppar tycker de är roligt, fastslår Emelie.

Hoppas det mycket hopprep på skolan annars med?

- I perioder absolut. Jag har hand om rastaktiviteter varje dag och ibland är hopprep en aktivitet, då är det många som hoppar. Men det här har verkligen engagerat alla, både tjejer och killar i alla åldrar.

Över 400 000 hopp blev resultatet

En av de elever som gjort väldigt många hopp under veckan är Alma Fhager, femteklassare på Fylsta.

- Jodå, det har varit kul och jag har nog hoppat ganska mycket. Man vill ju få så bra resultat som möjligt. Hur mycket min klass hoppat? Det har varit lite blandat, vissa har hoppat mycket och andra inte så mycket, säger Alma Fhager.

Efter att skoldagen är slut mailar Emelie Bäckenmalm ett resultat.

“Sammanlagt har vi på skolan hoppat 421 632 hopp denna vecka, så imponerande! Nu får vi hålla tummarna att det räcker långt i tävlingen”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-22 12:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.