27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tog andra raka vinsten på hemmaplan

Spelarna i Kumla Hockey tackar de få i publiken som tillåts se på när det är match. Foto: Anders BjörkSpelarna i Kumla Hockey tackar de få i publiken som tillåts se på när det är match. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey tog en arbetsseger med 2-1 i en grinig match hemma mot Eskilstuna Linden under onsdagskvällen. Oliver Östergren satte avgörande målet tidigt i den tredje perioden.

Det känns som de här lagen inte gillar varann så värst. Det brukar bli grinigt och mycket tjafs när de möts och kvällens drabbning var inget undantag. I en jämn första period gjorde “Tuna” enda målet bakom burväktare Jonatan Fornbrandt.

Defensiven gav Kumla segern

“Forna” var annars mycket bra och räddade 33 skott.

Kumla fick inte sitt offensiva spel att klicka denna match. Speciellt första halvan av matchen var det riktigt segt och de vassa chanserna var lätträknade. Däremot var hela laget bra bakåt, och det blev en krigarseger som man brukar säga!

Daniel Lindberg kvitterade i powerplay i mitten av den andra perioden. Samme Lindberg, ihop med Rasmus Sandgren, spelade sen fram Oliver Östergren till segermålet 2-1 som kom endast 18 sekunder in i den tredje perioden.

Victor Wänghult, ledare av seriens poängliga, gick för ovanlighetens skull poänglös av isen. Värd att nämnas i Kumla som väldigt nyttig i denna match är Isak Jonsson, forward i andrafemman. Även backarna Rasmus Sandgren och Victor “Blondie” Sandin får ett extra plus, likaså målvakt Fornbrandt.

Det var Kumlas andra seger på fyra dagar i hemmaladan. Men den förra segern gav “bara” två poäng, nu fick man tre. Värt att notera är också att juniorerna Emil Andersson, Calle Lindborg och Hampus Ericsson (racerföraren!) fick speltid i Kumla.

Nästa match är på söndag borta mot Borlänge.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-21 21:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.