Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Matchstraff på Lindberg när Kumla Hockey föll

HOCKEY: Kumla Hockey var med ända in i slutet, men föll ändå med 3-2 mot Tranås i tisdagens match. Det var tredje raka nollpoängaren i Hockeyettan Södra efter omstarten.

Nyckelspelaren Daniel Lindberg fick matchstraff redan efter åtta minuter. Detta efter en tackling som domaren bedömde var mot huvudet på motståndaren. 

Hade ledningen två gånger

Såklart inte vad Kumla behövde. 

Men trots fem minuters boxplay i samband med Lindbergs matchstraff så tog Kumla ledningen i numerärt underläge genom Oscar Svanborg, som gjorde mål för tredje matchen i rad. 

Tranås kvitterade kort därefter i powerplay.

I andra perioden tog Kumla återigen ledningen genom backen William Berglind. Hans första mål för Kumla Hockey. Men Tranås vände med två mål i andra perioden efter detta. 

Endast åtta skott på mål

Kumlas målvakt William Kias räddade bland annat en straff under matchen och i slutminuterna plockade Kumla ut Kias för att få till en kvittering. 

Men det blev inget med det. 

Skotten slutade 29-8 till Tranås så även om Kumla bara var ett mål ifrån så var det högst troligen det bästa laget som vann. 

Kumla får chans till revansch redan på torsdag då Tranås kommer på besök. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-28 22:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.