Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Tjeckisk JVM-spelare klar för Kumla Hockey

HOCKEY: Jakub Zurek 19 år från IK Oskarshamn är klar för spel resten av säsongen i Kumla Hockey. Jakub har över 40 juniorlandskamper i Tjeckien och har spelat två SHL matcher med Oskarshamn den här säsongen.

– Vi har fått fina referenser från Martin Filander (tränare i Oskarshamn). Jakub har tränat med A-laget hela den här säsongen och är en modern back som kliver in ordentligt i närkampsspelet. Filander tror han kommer spela i en toppliga inom några år. En väldigt spännande värvning för oss. Samtidigt tappar vi Filip Forsmark till Mora och vi registrerar även målvakten Philip Aldenrud, som backup. Jakub tränar med laget ikväll, säger Filip Björk från Kumla Hockey till klubbens hemsida.

Sex omgångar av Hockeyettan återstår och Kumla kämpar för att undvika kvalspel till Division 2. Fyra av sju lag får kvala neråt i år mot normala två. Nästa match är på söndag hemma mot Lindlöven. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-16 13:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.