05 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla slog tabellettan på hemmaplan

Oliver Arle Östergren och Isak Jonsson på båskanten efter Kumlas seger. Foto: Anders BjörkOliver Arle Östergren och Isak Jonsson på båskanten efter Kumlas seger. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Ett Kumla Hockey med fyra nyförvärv imponerade när man under fredagen slog tabellettan HC Dalen med 4-3. Isak Jonsson avgjorde matchen på övertid till Kumlas fördel

Kumla har haft ett uppehåll på nio dagar sedan senaste matchen och inte tränat på nästan en vecka efter att spelaren Victor Wänghult varit smittad av covid-19 och kedjekamraten Oliver Arle Östergren befarades också vara smittad.

Nyförvärv som kommer fortsätta

Men Oliver, som klev av senaste matchen, var aldrig smittad och både han och Wänghult fanns med i denna match. Dessutom hade Kumla Hockey fyra nya spelare. Dels unga backparet Filip Forsmark och Erik Nordén från Örebro J20.

Då deras serie blivit uppskjuten tills vidare kommer de fortsätta vara med Kumla Hockey, alla fall till juluppehållet. Det kommer också Johan Larsson från Vänersborg vara. Larsson har gjort 19 poäng på nio matcher med Vänersborg i Division 2 under säsongen.

Det fjärde nyförvärvet var backen Karl Jonsson från allsvenska Bofors.

Karl Jonsson kommer dock “bara” vara med i en match till, på söndag, innan han återvänder till Bofors. Jonsson fick en kanonstart i Kumla med en läcker assist fram till Kumlas 1-0 som kom redan efter 38 sekunder genom Daniel Lindberg.

Bra fart på rören från Isak

Det var en match med hög intensitet och fysiskt spel,. Stort plus till domaren för dagen som tillät lagen att smälla på lite utan att blåsa utvisning så fort en tackling delades ut, något som annars blivit allt vanligare.

Efter mål av Oliver Arle Östergren och Joakim Stjern Svensson i powerplay hade Kumla ledningen med 3-1. Men Dalen reducerade och i sista minuten kvitterade de också efter att plockat ut målvakten och spelat sex mot fem.

På övertid avgjorde sen Isak Jonsson för Kumla. I spel tre mot tre med extra ytor att åka på kunde Jonsson dra nytta av sin fina skridskoåkning och tog sig på egen hand förbi bortaförsvararna med hög fart på rören.

- Jag fick bra med yta och försökte ta den mot mål och det gick ju vägen, säger Isak.

Arle Östergren öser in poäng

Även Oliver Arle Östergren gjorde som sagt mål. Han brukar göra det denna säsong. Oliver har nu gjort tio mål på elva matcher och ligger tvåa i hela seriens poängliga med 17 poäng, ett poängsnitt på 1,55 per match.

- Det var en bra genomförd match hela vägen idag tycker jag. Vi offrar oss för varandra och spelar som vi säger att vi ska göra och sen lyckas vi göra fyra mål också och det är ju ett plus, fastslår Arle Östergren.

Ni hade några nya spelare idag, hur var det att ha med dem?

- De var jätteduktiga allihopa, det syntes de har mycket hockey i sig.

Hemma igen på söndag

Ny hemmamatch redan på söndag mot Köping, vad tror du om den?

- Kul match. Vi fick stryk av dem i förra mötet när vi mötte dem borta så det ska bli skönt att få revansch på dem, Spelar vi som gjorde idag så.

Han hade riktigt bra fart Isak Jonsson när han avgjorde, kan du åka så där snabbt?

- Ha ha, nej det tror jag inte. Han är ruggigt vass på skridskorna, avslutar Arle Östergren.

Kumla är därmed åtta i tabellen, sex poäng från en plats i Allettan. Och nästa match är som sagt redan på söndag hemma mot Köping HC som har tre poäng mer än Kumla. Men som Oliver Arle Östergren sa, om Kumla spelar som denna match blir de svåra.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-13 21:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.