03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Jumbon vållade inga större problem för Kumla Hockey

HOCKEY: Kumla Hockey besegrade under onsdagskvällen jumbon Surahammar hemma med 4-1. Det var lagets tredje raka hemmaseger.

Redan efter en minut gjorde Kumla 1-0 när backen David Carlssons handledsskott från blålinjen seglade in. Carlssons första mål för i år. 2-0 kom i powerplay i andra perioden, lagets specielle målskytt Oliver Östergren satte det.

Ståhlberg 21 sekunder från nolla

Trean satte Victor Wänghult och det fjärde målet noterades på Valter Lederud, även för Lederud var det säsongens första mål. Kumla och målvakten Jonathan Ståhlberg såg ut att hålla nollan men den sprack med 21 sekunder kvar.

Lite snopet för Ståhlberg som annars var mycket bra och det är ingen vid gissning att han av lagkamraterna efteråt tilldelades “Matchens greve”, som alltid delas ut individuellt efter en seger.

Avancerar tre platser i tabellen

Plus även till stabile backen Hampus Moberg.

De tre poängen gjorde att Kumla tog sig från tionde till sjunde plats i tabellen. Det är dock fortsatt fem poäng som skiljer till den sista platsen för spel i Allettan. Nästa match blir en tuff men kul utmaning. Obesegrade serieledaren HC Dalen hemma på söndag.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-28 21:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.