Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla Hockeys B-lag kämpar på

HOCKEY: Dags för ny rapport kring Kumla Hockeys andralag som huserar i division 3 Västmanland Örebro och dessutom i den så kallade Mixserien (med Värmlandslag). Sedan senaste rapporten har det spelats sex matcher fördelade på tre matcher i division 3 och 3 matcher i mixserien.

I Mixserien har det gått tungt för laget. Den 28 oktober spelade Kumla borta mot Kristinehamns HT. Det slutade med en 3-0 förlust för Kumla. Dennis Nielsen i mål räddade 30 av 33 skott.  

Matchen efter det i mixserien spelades 11 november på hemmaplan mot Säffle HC, som var jumbo i värmlandsserien. Kumla bjöd verkligen upp till dans denna match och höll sig till sin gameplan, men lyckades inte vara så effektiva när det kommer till avsluten som det hade behövts. Säffle kunde således vinna matchen med 2-1. Kumlas målskytt i denna match var Svante Kopp och Dennis Nielsen i mål räddade 24 av 26 skott.  

Senaste matchen som spelades i mixserien var mot Filipstads IF på bortaplan 25 november. Kumla åkte med endast 13 utespelare fördelat på nio forwards och fyra backar, men lyckades ändå stå för en riktigt bra insats spelmässigt. Matchen gick till övertid och straffar där Filipstads IF var snäppet vassare och vann med 3-2. Kumlas målskyttar i denna match var Filip Karlson och Tobias Bergström. Zack Lekensjö i mål räddade 37 av 39 skott.

Division 3, HC Örnen 4/11

En jämn tillställning som slutade med en vinst 4-3 för Kumlagänget på hemmaplan. Båda lagen fick många chanser, men denna gång var det Kumla som var mer effektiva att hitta nätmaskorna bakom målvakten. Målskyttar för Kumla HC var: Carl Forsberg 2, David Quist och Hampus Graff. Assist av Philip Hammarlund 2, Hampus Graff och Calle Forsberg. Zack Lekensjö i mål räddade 32 av 35 skott.

Fellingsbro-Frövi IK 13/11

13 november tog Kumla HC emot jumbon Fellingsbro-Frövi IK på hemmaplan. FFIK, som inte haft seniorverksamhet på flera säsonger stod upp så gott de kunde men Kumla HC kom ut och spelade bra från start och kunde komfortabelt vinna matchen med 11-3.  

Målskyttar för Kumla var Moltas Andersson 3, Jesper Knutsson 2, Carl Forsberg, Hampus Graff, , Philip Hammarlund, Wille Edgren och Rasmus Welin 1. Assister av Anton Welin, Hampus Graff, Jesper Knutsson, Oskar Persson, Zack Lekensjö, Rasmus Welin, Lucas Lindohf x 2, Philip Hammarlund, Carl Forsberg och Wille Edgren. Zack Lekensjö i mål räddade 22 av 25 skott.

Seriefinal mot Kungsörs IK 18/11

Efter att ha fått stryk med 5-1 på hemmaplan mot serieledarna Kungsörs IK var det ett taggat gäng som åkte västerut för att kriga om tre poäng. Innan matchen hade Kungsörs IK inte tappat en enda poäng i Västmanland/Örebro-serien och stod därför som förhandsfavoriter att vinna matchen. Kumlaspelarna stod dock för en exemplarisk insats och höll sig till det som dom kommit överens om, nämligen att spela tajt i egen zon och hela tiden jobba klart varje situation innan de går till anfall. Det hårda jobbet gav resultat och Kumla HC stod som segrare när 60 minuter hade passerat. Ännu en uddamålsseger var ett faktum, matchen slutade 4-3 till Kumla. 

 Målskyttar för Kumla: Lucas Göransson, David Quist, Carl Forsberg och Hampus Graff. Assister av: Carl Forsberg, Lucas Göransson, Philip Hammarlund och Axel Odenius-Lindborg. Dennis Nielsen i mål räddade 44 av 47 skott.  

Kumla HC med sina 13 poäng parkerar på en andraplats (av fem lag) i Division 3 efter sex spelade matcher. Kungsör är fortsatt serieledare på 18 poäng. Nästa match spelas söndag 4/12 klockan 19.30 i ICA Maxi Arena.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-12-02 23:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla