25 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Poängkungen Victor avgjorde för Kumla

Victor Wänghult gjorde fyra poäng mot Malung och satte även det avgörande målet. Foto: Anders BjörkVictor Wänghult gjorde fyra poäng mot Malung och satte även det avgörande målet. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey tog säsongens första hemmaseger när man under söndagen slog Malung med 4-3. Poängkungen Victor Wänghult avgjorde på övertid. - Det var väldigt skönt att se pucken gå in, säger Wänghult efteråt.

Efter att förlorat de två första hemmamatcherna kom första vinsten idag mot Malung för Kumla Hockey. Segermålet gjordes av Victor Wänghult som därmed producerat 13 poäng på sex matcher.

“Nästan glömt hur det är göra mål”

- En ganska konstig match tycker jag. Vi är väldigt bra vissa stunder och sämre andra, så det var mycket upp och ner. Men vi gör det bra som lyckas vinna till slut, det var viktiga poäng för oss, säger Wänghult efter att firat vinsten bland lagkamraterna.

Hur är det att möta Malung?

- Det är ett speciellt lag, de är skickliga framåt, men släpper också till mycket bakåt. Så man kan tro att man har matchen ibland, som i början idag när vi skapade mycket chanser. Men det kan svänga snabbt.

Wänghult kom tillbaka till Kumla inför årets säsong.

Senast han var här öste han in poäng och han har infriat de högt ställda förväntningarna efter återkomsten och än så länge snittat över två poäng per match. Men han hade inte gjort ett enda mål innan dagens avgörande.

- Det var ett tag sen jag hade så här mycket lägen att själv göra mål som jag haft i inledningen av säsongen, så det har varit lite frustrerande att inte få dit den och man hade nästan glömt av hur det är att göra mål. Egentligen spelar det ingen roll vem som gör målen, men det är klart att det var skönt ändå att få in den för mig idag.

Trivs vara tillbaka i Kumla

Segermålet kom i powerplay, spel fyra mot tre. Wänghult drog iväg ett slagskott.

- Vi har pratat mycket om att vi måste skjuta mer och även våga skjuta mer direktskott när vi har powerplay uppställt. Så jag hade bestämt mig för att skjuta när jag fick pucken och den gick in lite turligt, men det var väldigt skönt att se den gå in.

Hur är det att vara tillbaka i Kumla Hockey?

- Det är kanon och kunde väl inte blivit bättre för min del. Jag trivs väldigt bra här och gillar både laget och föreningen. För mig var det egentligen ganska självklart att komma tillbaka till Kumla och jag är jätteglad över att vara här nu.

Fyra poäng av Oliver också

Har du kvar ambitionen att spela högre upp än Hockeyettan?

- Jo, självklart. Så länge man spelar vill man spela så högt upp som möjligt. Samtidigt vill jag inte spela högre upp om jag inte får spela mitt spel och vara en offensiv spelare. Nånstans utvecklas jag kanske mer av att vara här i Kumla och få mycket speltid och ansvar. Sen får jag se om det blir så att man lyckas ta sig högre upp igen, det är väl förhoppningen nån gång i framtiden, avslutar Victor Wänghult.

Wänghult noterade alltså ett mål och tre assist och toppar nu seriens poängliga. Även Oliver Arle Östergren var lyckosam mot Malung. Han gjorde Kumlas två första mål och assisterade dessutom på de två sista. Kumlas fjärde mål gjorde Joakim Stjern Svensson.

Jonatan Ståhlberg vaktade kassen och bidrog med 38 räddningar. Nästa match för Kumla är på onsdag hemma mot Eskilstuna Linden som likt Kumla har två vinster och fyra förluster efter sex omgångar.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-18 19:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.