04 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Poängkung återvänder till Kumla Hockey från Allsvenskan

Vasse forwarden Victor Wänghult återvänder till Kumla Hockey, som han öste in poäng hos senast han representerade klubben. Kumla Hockey har därmed gjort klart med stora delar av laget till kommande säsong.

​Hockey är kanske inte nåt merparten tänker på så här års. Men för Kumla Hockey är det högsäsong vad gäller att sätta ihop laget inför kommande säsong. Och under torsdagskvällen kunde man presentera ett fint nyförvärv.

Snittade 1,66 poäng/match senast

Snart 25-årige Wänghult gjorde hela 55 poäng på 33 matcher när han var i Kumla säsongen 2018/19. Därefter lämnade han för spel högre upp i seriesystemet, senaste säsongen var han med Västervik i Allsvenskan där det blev sju poäng på 37 matcher.

Victor Wänghult. Victor Wänghult.

- Jag hade mitt bästa år i karriären i Kumla för två år sedan och efter ett lite struligare år med skador samt situationen i världen med Corona så känns det bra att komma tillbaka och fortsätta utvecklas i en miljö jag vet att jag trivs i. Ett ungt hungrigt lag som jag tror kommer kunna röra om mer än vad ”experterna” säger, uttalar sig Wänghult på klubbens hemsida.

Truppen börjar bli klar

Så här därmed truppen ut i nuläget.

Målvakter.

Jonatan Weiderman Fornbrant

Jonathan Stålberg

Backar:

Rasmus Sandgren

Ludvig Hultgren

Jakob Johansson

Victor Sandin

Hampus Moberg

Forwards:

Victor Sandh

Oscar Svanborg

Mikael Lindberg

Oliver Arle Östergren

Valter Lederud

Isak Jonsson

Oscar Haglund

Joakim Stjern Svensson

Daniel Lindberg

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-19 0:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.