Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"Forna" tar klivet bort från isen och målet

Jonatan Weiderman Fornbrant till höger med lagkompisen Hampus Moberg under gångna säsongen. Foto: Anders BjörkJonatan Weiderman Fornbrant till höger med lagkompisen Hampus Moberg under gångna säsongen. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumlas målvakt Jonatan Weiderman Fornbrant lägger plocken på hyllan, endast vid 22 års ålder. Han har fått ett jobb han vill satsa på, men blir kvar i klubben i en sportgrupp kring A-laget.

​Nyheten lades ut på Kumla Hockeys hemsida under måndagskvällen.

“Självklart tråkigt att lägga av, men jag har fått ett nytt jobb som jag vill satsa på som kommer göra det svårt att lägga ner den tiden som krävs för att spela hockey på den här nivån. Men jättekul att få fortsätta hjälpa till runt laget då Kumla Hockey är föreningen i mitt hjärta och jag kan redan nu avslöja att vi kommer släppa första pusselbitarna i nästa års lagbygge nu i veckan”, säger den unge, numer före detta, målvakten.

Jonatan fyller 23 år i juni och har spelat de tre senaste säsongerna i Kumla, vilket även är hans moderklubb. Han har turats om att vakta kassen denna säsong med Jonathan Ståhlberg, som också lämnar klubben.

Av de elva matcher “Forna” stod denna säsong så vann han sex och förlorade fem och hade 89,6 i räddningsprocent. Han visade storform i slutet av säsongen med ett par briljanta insatser, innan han blev skadad och fick avsluta säsongen i båset (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-26 22:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.