Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla startar om serie med "derby" mot Lindlöven

På söndag drar Hockeyettan igång igen. För Kumlas del startar man med hemmamatch mot Lindlövens IF. Ett lag som man besegrat i båda möten tidigare under säsongen, trots att "Löven" tog klart mer poäng.

De fem bästa i serien gick vidare till Allettan. Kumla hamnade på åttonde plats av de 12 lagen och är därmed kvar i fortsättningsserien för Hockeyettan. Lagen tar med sig poäng beroende på vilken placering de hade innan juluppehållet.

Flera kan åka ur

Det betyder exempelvis att Lindlöven som slutade sexa startar på sex poäng. Köping, som slutade sjua, startar på fem poäng och åttan Kumla startar på fyra poäng. Det lag av de sju medverkande som vinner serien får kvala uppåt.

Eftersom spelet i Division 2 pausats för säsongen, sedan tidigare, är det oklart hur många lag som kommer åka ur Hockeyettan. Men strecket för att kvala för att få hänga kvar går alla fall efter trean i tabellen.

- Vi vet inte riktigt hur det blir, det kan bli så att två lag åker ut direkt av dessa, skriver tränare Erik Planeby.

Kumling har kommit in

Förutom att anfallaren Lukas Carlsson, som hade begränsat med speltid, har lämnat så är det samma lag som Kumla har som man hade innan juluppehållet.

- Ingen ny är klar. Men vi får förfrågningar dagligen om spelare som vill komma. Framförallt J-20 spelare som behöver ut och få speltid. Så vi har väl inte stängt någon dörr för nya spelare än, men de ska göra oss bättre om vi ska ta in nåt.

- Men vi fick in David Harrysson precis innan jul. Kumlakille som varit i Karlskronas J-20. Han har tränat lite till och från med oss eftersom de inte får spela där nere och han har varit hemma i Kumla under tiden.(ABj)

Erik har skickat Idag kl. 13:46

Sen fick vi in David Harrysson precis innan jul. Han gjorde nog en eller två matcher innan jul. Kumlakille som varit i Karlskronas J20. Som har tränat lite till och från med oss eftersom dom inte får spela där nere och han har varit hemma i Kumla under tiden.

18 matcher ska spelas. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-07 12:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.