Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Höll nollan igen - ödesmatch väntar

Ola Östergren fick se sina mannar göra en strong insats i sista hemmamatchen. Foto: Anders BjörkOla Östergren fick se sina mannar göra en strong insats i sista hemmamatchen. Foto: Anders Björk

HOCKEY: - Det är det här man spelar hockey för, säger Kumlas nye tränare Ola Östergren efter att Kumla nu får en helt avgörande match på söndag om att hänga kvar i Hockeyettan, efter att under fredagen vunnit med 3-0 hemma mot Grums IK.

Kumla slåss för att hänga kvar i Hockeyettan.

En serie man inte ramlat ur på runt 30 år. Men denna säsong är det extra tufft att hänga kvar då förbundet till nästa säsong bantar antal lag från 48 till 40. Och i Kumlas serie, Hockeyettan Västra, från 12 till 10.

“Har inte ändrat nånting”

Läget såg mörkt ut för Kumla efter att man bara plockat två av nio poäng på de tre första matcherna i Kvalserien. Men i onsdags vann man mot Köping med 1-0 efter övertid och ikväll kom en ny seger efter 3-0 mot Grums IK.

- Jag tycker att vi gjorde en helt fantastisk match måste jag säga. Det var ett tag i andra perioden då vi sjönk ner lite och chansade i försvarsspelet, men annars så gjorde vi det riktigt bra från början till slut, säger Ola Östergren.

Ola har kommit in som tränare från förra matchen och inte fått någon mjukstart utan Kumla har haft kniven på strupen i båda dessa bataljer, men lyckats vinna båda. Kvällens vinst föranledes framförallt av ett strålande försvarsjobb.

- Vi har inte ändrat nånting i spelet sedan jag kom in. Det Petter Larsen (ass tränare) och Erik Planeby (huvudtränare som fått kliva åt sidan de sista matcherna) har tränat in under säsongen gäller än, fastslår Ola Östergren.

Ståhlberg med andra raka nollan

Efter en mållös första period gjorde Victor Wänghult både 1-0 och 2-0 till Kumla i den andra perioden. Framspelad vid båda tillfällen av Oliver Östergren. Därefter kändes det faktiskt rätt tryggt eftersom Kumla gjorde ett så bra försvarsarbete.

I sista perioden spikade Edvin Ekström slutresultatet 3-0.

Kumlas målvakt Jonathan Ståhlberg höll därmed nollan för andra matchen i rad. Mot Köping var han fantastiskt bra. Han var väldigt bra även denna match, även om han inte behövde göra lika många avancerade räddningar som mot Köping.

“Ska åka dit för att vinna”

Och nu avgörs allt på söndag.

Köping har säkrat förstaplatsen och den andra platsen står mellan Kumla och Malung som också möts i sista matchen. Malung har favör av hemmaplan, men måste ta tre poäng. För Kumla räcker det med en poäng.

- Vi ska åka dit för att vinna, och att ha fått den här chansen är för jävla skönt. Det är det här man spelar hockey för, serielunken kan man strunta i, avslutar Ola Östergren.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-26 21:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.