Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla Hockey har det fortsatt tufft

Spelare i Tranås tackar sina fans efter vinsten i Kumla. Foto: Anders BjörkSpelare i Tranås tackar sina fans efter vinsten i Kumla. Foto: Anders Björk

Spelmässigt var det en jämn match. Men resultattavlan visade 4-1 efteråt till gästande Tranås. Fjärde raka förlusten för Kumla Hockey som får kämpa för att hänga kvar i Hockeyettan. - Jag tror stenhårt på att vi lyckas, säger lagkapten Oscar Svanborg.

Kumla öppnade piggt och tog en tidig ledning när backen Elias Lustig gjorde mål, assisterad av inlånade Oskar Holmstedt och Max Lidström. Tranås kvitterade därefter till 1-1 innan första perioden var över. 

Kumla missade straff

Kumla gjorde en bra andra period, ändå vann Tranås den med 2-0 och gick ifrån till 3-1. Bortalaget var effektivare medan Kumla missade ett par jättelägen. Bland annat en straff från Patrik Colton. 

I tredje perioden gjorde Tranås tidigt 4-1, ett mål som stängde matchen. Bortalaget bevakade resultatet den tid som var kvar och kunde ta andra raka segern mot Kumla, man vann ju hemma i tisdags med 3-2. 

Oscar Svanborg är lagkapten i Kumla Hockey, han tror att det vänder snart Oscar Svanborg är lagkapten i Kumla Hockey, han tror att det vänder snart

- Vi skapar lägen för att göra mer än ett mål idag. Jag har bland annat ett öppet mål där målvakten ändå räddar med klubban, och kort därefter en straff som vi inte får in. Direkt därefter gör de istället 2-1 och sen också 3-1. Det känns som det går emot oss lite för mycket, säger lagkapten Oscar Svanborg efter matchen.

“Det tar på självförtroendet”

Fjärde raka nollpoängaren och idag är det en ganska jämn match som ni ändå förlorar med 4-1, vad saknas?

- Vi har varit med i varenda match, men ändå inte fått med oss några poäng. Det tar på självförtroendet att förlora jämna matcher. Det är nästan jobbigare att förlora jämna matcher än att förlora stort. Efter nyår gäller det för oss att hitta sätt att vinna istället för att förlora.

Vad säger du som lagkapten till spelarna?

- Jag försöker bidra med den erfarenhet jag har och pusha på så mycket jag kan och höja alla, både på isen, i båset och även utanför isen. 

Visby och Anton på besök härnäst

Hur ser du på Kumla Hockeys chanser att hänga kvar i Hockeyettan?

- Jag tror stenhårt på att vi lyckas. Kan vi bara få en vinst med oss där pucken studsar med istället för mot oss då blir det en ketchupeffekt som även innebär att vi ökar på självförtroendet, avslutar Oscar Svanborg.

Kumla Hockey står därmed kvar på noll poäng efter fyra omgångar. Noterbart är att man bara mött lag från den södra serien än så länge och lagen därifrån anses vara lite vassare än övriga. Nästa match är hemma på torsdag då Visby kommer på besök. Bland annat finns kumlingen Anton Johansson med i Visby.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-30 21:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.