Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla kämpade till sig seger i derbyt mot Lindlöven

Två av Kumlas målskyttar mot Lindlöven Isak Jonsson och Victor Wänghult. Foto: Anders BjörkTvå av Kumlas målskyttar mot Lindlöven Isak Jonsson och Victor Wänghult. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey tog tredje raka segern i Hockeyettan när man under söndagen besegrade rivalen Lindlöven med 4-3. Poängkungen Victor Wänghult avgjorde matchen på övertid.

​Kumla hade ledningen med 1-0 efter första perioden efter mål av Mikael Lindberg.

Men Lindlöven kändes trots underläget piggare och i andra perioden dominerade bortalaget stort. De gick upp till ledning 2-1 och Kumlas offensiva spel var obefintligt. Det behövdes en uppryckning inför sista 20.

“No look pass” av Wänghult

Och den kom.

Mycket tack vare Kumlas powerplay som är glödhett för tillfället. Senaste matchen mot Eskilstuna satte man tre mål i powerplay, och nu blev det två i sista perioden mot Lindlöven. Först kvittering till 2-2 genom Isak Jonsson.

Lindlöven återtog därefter ledningen, men med mindre än fem minuter kvar hittade Wänghult lagkamraten Oliver Östergren på bortre stolpen med en läcker “no look pass”. Ett mål som var väldigt likt Kumlas segermål senast, som Östergren satte på pass av just Wänghult då med.

Plus till comebackande back

Matchen till övertid och där var det Östergrens tur att bjuda tillbaka.

Han hittade Wänghult fri framför målet som avslutade direkt och satte pucken bakom en chanslös målvakt i 17-årige Marcus Brännman.

Det är ofta som Kumlas offensiva spelare får rubrikerna. Men den defensiva backen Jacob Johansson förtjänar ett plus i kanten efter denna match. Jacob har varit borta en längre tid denna säsong på grund av skada, nu kom han tillbaka och gjorde en kanonmatch.

“Det var magiskt skönt”

Men segerskytten hette Victor Wänghult, inte helt oväntat.

- Jag fick en jättebra pass och det var väl i princip öppen kasse. Det var magiskt skönt, säger Wänghult efteråt.

Han var kanske skyldig dig den där passen?

- Ja, ha ha. Han var kanske det. Det är bra att vi ger och tar.

Två poäng fick ni med er, det var inte långt borta det blev noll. Hur viktigt var det?

- Det känns verkligen som att vi vinner två poäng idag då vi kvitterar sent. I det läget på säsongen som vi är nu är varenda poäng viktig, så det var väldigt viktigt att vi kunde lösa det till slut, avslutar Victor Wänghult.

Tjeckisk debutant var stabil

Debut för Kumla gjorde tjecken Jacob Zurek. Den välväxte backen är utlånad från Oskarshamn och har spelat J-VM för Tjeckien. Han gav ett stabilt intryck och spelade enkelt utan att på något sätt dominera.

- Han gör det bra och kommer bli viktig för oss, fastslog tränare Erik Planeby.

Målet vaktades av Jonatan Fornbrant som stod för en fin insats. Lindlöven vann skotten med 37-22 så Fornbrant noterade alltså 34 räddningar. De insläppta målen var inte mycket att göra åt.

Fem omgångar återstår och Kumla har två poäng upp till kvalstrecket. Nästa match är på onsdag borta mot Grums, som är tre poäng bakom i tabellen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-21 18:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.