Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla Hockey segrade i Blekinge med uddamålet

William Kias visar fin form i målet för Kumla Hockey, han storspelade under söndagen. Foto: PrivatWilliam Kias visar fin form i målet för Kumla Hockey, han storspelade under söndagen. Foto: Privat

HOCKEY: Kumla Hockey vann med 3-2 borta mot Kallinge/Ronneby under söndagen. Målvakten William Kias räddade 43 skott. - Hela laget känns på uppåtgående, säger William Kias.

Efter endast en poäng på de fem första matcherna var detta en oerhört välbehövlig seger för Kumla Hockey i jakten på att hänga kvar i Hockeyettan, en serie man varit i kring 30 år. 

“Jag är i ett bra flow”

Kallinge/Ronneby låg tvåa i tabellen, men Kumla kopplade ett tidigt grepp genom att leda med 2-0 efter första perioden. En ledning som krympte till 3-2 i slutperioden, men Kumla höll undan. 

Skotten? 46-16 till Kallinge/Ronneby. 

Kumlas målvakt William Kias räddade alltså 44 skott. I matchen innan mot Visby, där Kumla föll på övertid, räddade han 56 skott. 

- Jag är inne i ett bra flow, men jag tycker att hela laget är på gång, det visar vi idag, säger William Kias i telefon efter matchen.

Fortsatt under kvalstreck

Vad säger du om matchen?

- Det är en tuff match på bortaplan mot ett bra lag, men vi får en bra start och sliter hela matchen och håller undan. De hade mycket puck och skott på mål, men vi lät dem föra spelet också och var effektiva när våra lägen dök upp. 

Kumlas mål gjordes av Victor Cubars, Oscar Berghult och William Berglind.

I och med vinsten är Kumla en poäng under strecket som innebär att man får kvalspela för att hänga kvar. Tabellen är dock haltande och Kumla tillhör de lag som spelat flest matcher med sina sex. 

Jumbon bör besegras

Jumbon Segeltorp borta på onsdag är nästa match. En match Kumla bör vinna.

- Kvala för att hänga kvar ska vi försöka undvika. 

- Så vi går för en ny trepoängare mot Segeltorp, avslutar William Kias.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-09 18:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.