Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla segrade i hemmapremiären

Backen Hampus Rönning och anfallaren Carl Berglund var nöjda efteråt. Foto: Anders BjörkBacken Hampus Rönning och anfallaren Carl Berglund var nöjda efteråt. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey segrade med 6-3 mot Skövde IK under onsdagen när laget hade hemmapremiär i Hockeyettan. - Det känns jättekul att vara här i Kumla, säger Carl Berglund, nyförvärv från Bofors.

Kumla föll i premiären mot Nyköping på bortaplan, men de såg som såg den matchen talade ändå om att spelet såg lovande ut och i hemmapremiären mot Skövde stod Kumla för en stark insats. 

Mål i sista sekunden

Efter en jämn inledning exploderade Kumla med tre mål på fem minuter. Ettan satte Eric Karlsson, nyförvärv från Grums, när han förvaltade ett friläge. Tvåan Daniel Lindberg efter en målvaktstavla och trean styrde Oscar Svanborg in.

Kumlas lirare samlar ihop sig under en paus. Tränare Robert Bergh säger några ord. Kumlas lirare samlar ihop sig under en paus. Tränare Robert Bergh säger några ord.

I den allra sista sekunden av första perioden reducerade Skövde till 3-1. 

I början av andra kom också reducering till 3-2 och Skövde låg på för en kvittering. Men istället kom då för Kumla mycket viktiga 4-2 när nyförvärvet Carl Berglund, med många år i Allsvenska Bofors, satte dit ett friläge. 

- Jag får en lucka att gå i djupet och får en riktigt fin pass av Patrik Colton. Jag är ingen jättevan avslutare i frilägen, men det var bara att trycka iväg pucken och det var skönt se den gå in, säger Berglund efteråt. 

“Vi åt upp dem”

Kort därefter kom även 5-2 till Kumla när Oscar Svanborg satte sitt andra mål. 

Skövde reducerade till 5-3 i den sista perioden, men Kumla höll ändå undan rätt säkert och kunde sätta 6-3 i slutet i tom bur genom backen Hampus Dahlqvist. 

Känslan om Kumla efter att ha sett hemmapremiären är att de är klart jämnare än ifjol, och inte lika beroende av sin förstafemma som då. Flera kan producera. 

- Sättet vi kommer ut på i matchen sätter verkligen prägeln på det hela. Det var all-in från början och en respektlöshet i spelet. Vi åt upp dem och fick mycket puckar mot mål och gjorde det svårt för Skövde, säger Berglund efteråt. 

Kias räddade 36 skott

Efter många år i Bofors fick Berglund inget nytt kontrakt till årets säsong. Han värvades då av Kumla, där han spelat en säsong tidigt i sin seniorkarriär. 

- Jag tänker bara på Kumla nu. Jag lever i nuet och jag älskar fortfarande att spela hockey och det känns bara kul att vara här i Kumla, avslutar Carl Berglund.

Målet för Kumla vaktades av William Kias, han räddade 36 av 39 skott. Nästa match för Kumla är på söndag borta mot Lindlöven. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-06 21:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.