Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla inledde kvalserien med övertidsvinst

HOCKEY: Under onsdagen inleddes kvalspel för att hänga kvar i Hockeyettan. Fyra lag gör upp om två platser. Kumla inledde med en övertidsseger där Oliver Östergren satte det avgörande målet.

​Som vi tidigare skrivit så ska Hockeyettan bantas till nästa säsong. Detta innebär att fyra lag får kvala för att hänga kvar. Normalt sett brukar det vara två.

Bortamålvakten storspelade

Två av dessa lag är Kumla och Malung som möttes i den första omgången.

Bortalaget fick en smakstart med mål efter fyra minuter. Kumla kvitterade snabbt genom Oliver Östergren som lirkade in pucken från nära håll. Resten av matchen under ordinarie tid förblev mållös.

Kumla var det lite bättre laget, men Malung hade en bländande målvakt i Markus Ekholm-Rosén som stod för 39 räddningar. Men på Östergrens segermål var han chanslös. I spel fyra mot tre styrde Östergren in pucken i tomt mål efter pass av Isak Jonsson.

“Bara in i bubblan och köra”

- Vi är klart bättre i tredje perioden och nästan värda tre poäng idag, men får vara nöjda med två, säger tränare Erik Planeby efteråt.

Hur känns det nu när ni gått in i kvalserien?

- Det kommer att bli tajt. Alla har slagit alla tidigare under säsongen och vi spelar varannan dag nästan under två veckor. Det är skönt att man inte hinner tänka så mycket mellan matcherna utan det är bara in i bubblan och köra.

De andra två lagen i kvalserien är Grums och Köping. Deras inledande match vann Köping med 2-1 efter straffar. För Kumla väntar nu två raka bortamatcher. Först Grums på fredag och därefter Köping på söndag.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-17 21:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.