Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla Hockey illa ute efter ny förlust i Kvalserien

Kumlas offensiv har gått i baklås vid helt fel tillfälle. Foto: Anders BjörkKumlas offensiv har gått i baklås vid helt fel tillfälle. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey föll med 2-1 i söndagens bortamatch mot Köping och är nu illa ute i kvalet för att hänga kvar i Hockeyettan. Laget har drabbats av måltorka, och återigen hade man förtvivlat svårt att hitta nätet.

​Kumla kom ut och inledde matchen piggt i Köpings superslitna islada.

Men efter fyra, fem minuter tog Köping över och var det klart bättre laget i den första perioden. Kumla får vara tacksamma att de hade 0-0 till periodvilan. Nollan sprack dock omgående i andra perioden när Köping gjorde mål i spel fem mot tre.

Bjudning vid andra målet

Även i den andra perioden hade Kumla väldigt svårt att skapa chanser och det var närmare 2-0 än 1-1. Duktige hemmamålvakten Jonas Eneroth behövde inte anstränga sig allt för mycket för att hålla tätt bakåt.

Tränarduon Erik Planeby och Petter Larsen på väg till periodvila Tränarduon Erik Planeby och Petter Larsen på väg till periodvila

​I början av tredje perioden fick Kumla chansen i powerplay, utan att få in pucken. Istället direkt efter att Köping blivit fullt manskap satte man 2-0. Tjeckiske backen Jakob Zurek missade helt vid en mottagning vilket gav ett friläge som hemmalaget förvaltade bakom Jonathan Ståhlberg.

Först med tre minuter kvar fick Kumla in en puck. Målskytt Victor Wänghult.

Kumla tog sen ut målvakten i god tid för att kvittera och man hade även flera bra chanser. Men det ville sig inte den här matchen heller och precis som senast blev det förlust mot 2-1 och hemresa med noll poäng.

Fler måste kliva fram i Kumla

Det är offensiven som gått i baklås till Kvalserien. Kumla har endast gjort fyra mål på tre matcher. Trots att man skjutit över 100 skott på mål.

Oliver Östergren har gjort två av målen och Victor Wänghult två. Men bakom förstakedjan finns inget som producerar framåt. Det har varit ett problem för Kumla hela säsongen, men visar sig extra tydligt nu. Samtidigt spelar förstakedjan i stort sett nonstop i varje powerplay så Kumla lägger väldigt mycket hopp till att dem ska leverera match efter match.

​Ett ljus i mörkret för Kumla var alla fall den andra matchen i Kvalserien. Där vände hemmalaget Malung till vinst mot Grums vilket gör att avståndet till tvåan i serien är tre poäng, istället för fem som den hade varit annars.

Men nu måste Kumla börja göra mål och ta poäng i matcherna, annars spelar de Division 2 nästa säsong, en serie Kumla inte varit i på närmare 30 år. Serien vänder nu så Köping hemma på onsdag är nästa match.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-21 20:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.