Gå till innehåll
Kumla / Hockey

Kumla vann rysarmatch mot Köping

Publicerad: 24 March 2021 21:40

HOCKEY: Det satt långt inne, men på övertid avgjorde Kumla genom Oliver Östergren som gjorde matchens enda mål, vilket betydde seger med 1-0. Kumlas målvakt Jonathan Ståhlberg var fantastiskt bra och räddade alla 29 skott.

Efter att bara spelat in två poäng på de tre första omgångarna skulle Kumla inte haft råd med ytterligare en förlust mot Köping och det hela utvecklades till en rysare där målvakterna stod i centrum. De var oerhört bra båda två.

Kumla har det i egna händer nu

Jonathan Ståhlberg i Kumla stod för ett par monsterräddningar och räddade även flera frilägen. Målvaktskollegan i Köping Jonas Eneroth var dock lika bra. Först på Kumlas 48:e skott tvingades Eneroth kapitulera.

Det kom på övertid när Oliver Östergren rakade in en retur från nära håll.

Innan dess hade Eneroth räddat flera skottförsök när Isak Jonsson hade bra lägen från nära håll. Lättade Kumlaspelare hördes segerjubla och i och med segern lever nu hoppet om att hänga kvar i Hockeyettan.

Jonathan Stålberg var Kumlas bästa spelare när laget vann under onsdagskvällen.

Även om laget fortsatt är fyra och sist i tabellen har man det nu i egna händer med två matcher kvar att spela. Vinner man båda dessa efter full tid kommer man garanterat minst tvåa och hänger då kvar i Hockeyettan.

Först väntar Grums hemma på fredag, innan sista matchen mot Malung borta på söndag.

Annons

kumla