Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Planeby ut och Östergren in som tränare

HOCKEY: Kumla Hockey meddelar under tisdagen att man byter huvudtränare med tre omgångar kvar av Kvalserien. Erik Planeby får gå åt sidan och Ola Östergren kommer in. - Jag är inte det minsta överraskad, säger Erik Planeby.

​Kumla har inte fått resultaten med sig i Kvalserien och “bara” spelat in två poäng av nio möjliga. Detta får nu klubben att agera och göra ett tränarbyte inför de tre avslutande matcherna av säsongen.

Erik Planeby vid taktiktavlan. Han får nu lämna över till Ola Östergren. Erik Planeby vid taktiktavlan. Han får nu lämna över till Ola Östergren.

Erik Planeby får lämna och Ola Östergren kommer in.

Ola är far till spelaren Oliver Östergren och Ola har dessutom spelat hockey själv i Kumla, även om han nog mest är känd för sina år i Örebro Hockey.

- Vi behövde ny energi och en ny röst och tror på den här lösningen för att fixa kontraktet, säger sportgruppens Patrik Moberg på klubbens hemsida om bytet.

Vad säger Erik Planeby då?

- Kan det ge energi att vinna de matcherna som är kvar är det helt rätt.

Blev du överraskad av beskedet?

- Inte det minsta, vi har tagit två poäng av nio möjliga, säger Erik Planeby.

Noterbart är att trots petningen så kommer Kumla Hockey erbjuda Planeby kontrakt för nästa säsong. Hur Erik Planeby ställer sig till detta återstår att se. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-23 16:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.