Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla föll trots 36 skott på mål mot Grums

HOCKEY: Kumla sköt och sköt och sköt. Men pucken ville inte in. Grums var effektivare och vann med 2-1 efter att avgjort i sista perioden. En tung förlust för Kumla i kvalspelet för att hänga kvar i Hockeyettan.

​Kumla hade chansen i nästan två fulla minuter i mittperioden i spel fem mot tre. Men man fick inte in pucken bakom storspelande hemmamålvakten Martin Svedberg och det var mållöst inför den sista perioden.

Måste få igång målskyttet snarast

Där gjorde Grums 1-0 innan Victor Wänghult kvitterade till 1-1.

Med tio minuter kvar kom därefter värmlänningarnas segermål bakom Jonathan Ståhlberg, som räddade 22 av 24 skott. Kollegan i Grums kasse, Martin Svedberg, räddade 35 av 36 skott och med en sån ineffektivitet är det svårt ta poäng.

I första kvalmatchen gjorde Kumla mål på var 20:e skott.

Fyra matcher återstår i kvalspelet och redan på söndag är det ny match mot Köping borta. Kumla måste få fart på målskyttet och effektiviteten. Omgående. Annars kommer laget inte spela i Hockeyettan nästa säsong.

För första gången på väldigt länge i så fall.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-20 0:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.