Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Hyfsad insats, men inga poäng

HOCKEY: Kumla Hockey förlorade fredagens hemmamatch mot Halmstad Hammers med 5-2. Spelmässigt var det en klart godkänd insats, men Halmstad var effektivare än Kumla.

Kumla kom från två raka trepoängare och det syntes på spelarna. De hade en pondus och ett självförtroende som man inte vant sig vid att se den här säsongen och den första perioden var bra. 

Halmstad tog ledningen på sin första riktiga chans, men därefter gjorde Kumla 1-1 på en styrning av Victor Cubars och 2-1 i powerplay genom Johan Schreiber. Halmstad kvitterade till 2-2 innan första perioden var slut när man kom i ett två mot ett läge. 

Andra perioden var jämn även den, men det var Halmstad som gjorde enda målet och i tredje perioden gjorde de även 4-2 efter att Kumla slarvat med pucken i egen zon. 5-2 kom sen i tom bur. 

Noterbart är att trots att Kumla släppte in fem mål släppte man “bara” till 23 skott på mål. Att jämföra med 60, 46 och 37 de tre matcherna innan. Men Halmstad var bra på att utnyttja sina lägen och målvakten William Kias fick se sin fina statistik som han samlat på sig tidigare försämras. 

Kumla å sin sida hade efter första perioden svårt att skapa heta chanser, även om laget hade mycket puck. Nästa match för Kumla är på onsdag borta mot Eskilstuna. Båda lagen ligger vid nedre kvalstrecket.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-14 23:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.