Gå till innehåll
Kumla / Hockey
En ung man i en svart jacka som står framför en vägg.

Simon Forsmark var riktigt bra mot Färjestad under torsdagen. Foto: Erik Widlund.

Forsmark dominerade mot Färjestad, hyllad av tränaren

Publicerad: 1 December 2023 0:29

Kumligen Simon Forsmark gjorde både mål och assist och var inne på alla Timrås fyra mål framåt när laget slog Färjestad under torsdagen med 4-2 i SHL. - Forsmark är vår bästa back just nu, han har utvecklats mycket, sade Timrås tränare Ante Karlsson till Sydnärkenytt efteråt.

Sydnärkenytt var på plats i Karlstad för att specialstudera Simon Forsmark. Den 20-årige kumlingen som numer spelar i Timrå IK efter att ratats av Örebro Hockey. Något de kan komma att ångra. 

Tränaren är imponerad

Forsmark har i år när han fått förtroendet varit riktigt bra och han tillhörde matchens bästa spelare mot Färjestad. Förutom att göra 1-0 och spela fram till 4-2 så var han inne på alla fyra Timrås mål framåt och inget av baklängesmålen. 

Han var på isen i var och vartannat byte och stod för en felfri insats. 

-Han har vuxit väldigt mycket denna säsong. Han är troligen vår bäste back just nu, jag är imponerad, sade Timrås tränare Ante Karlsson efteråt till Sydnärkenytt. 

“Skulle vara skönt slå ut Örebro”

Simon Forsmark själv medgav efteråt att formen är på topp. 

-Jo, det kändes bra idag och det har gått bra hela säsongen. Jag har hittat en roll i laget och vuxit av förtroendet, sade Forsmark som skickade en liten pik till Örebro Hockey. 

-Visst skulle det vara kul att möta Örebro i ett slutspel och slå ut dem och visa att de gjorde ett misstag med mig, avslutade Simon Forsmark. 

Även Örebros Milton Oscarson gjorde mål när Örebro föll med 3-2 borta mot HV 71. Både Simon Forsmark och Milton Oscarson har gjort fyra mål denna säsong.

Längre artikel om Simon Forsmark kommer i Sydnärkenytts Julnummer!

Annons

kumla