Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Topplaget Borlänge för starka för Kumla

HOCKEY: Kumla Hockey föll med 5-1 hemma mot Borlänge Hockey i den sista omgången av Hockeyettan Västra innan serien nu tar uppehåll i några veckor. Ett par förstärkningar inför nystarten 12 december skulle vara behövligt för Kumla Hockey.

Matchen saknade betydelse för tabellens skull. Det var redan klart att Borlänge skulle gå till Allettan och att Kumla skulle hamna sist i serien. Intensiteten blev därefter, inte den högsta. 

Nu väntar lag från Hockeyettan Södra

Första perioden blev mållös. 

Den andra vann Borlänge med 2-1. Kumlas mål gjordes av David Harrysson, tillbaka efter skada, som satte ett snyggt skott i bortre krysset från dålig vinkel. 

I sista perioden rann det iväg till 5-1. Borlänge satte två av målen under matchens fem sista minuter bakom William Kias i Kumlas mål. 

Serien tar nu uppehåll för Kumlas del till 12 december då laget fortsätter i en serie med tio lag, bland annat lagen som kom på plats 6-10 i Hockeyettan Södra. 

Wänghult är sugen

Dessa var Kallinge/Ronneby, Mörrum, Tranås, Halmstad Hammers och Hanhals. Sannerligen inga dåliga lag! Hockeyettan Södra anses vara den bästa av de fyra serierna i Hockeyettan.

Kumla är i behov av förstärkning inför fortsättningen. Minst en back och en forward av bra klass behövs. Förra årets poängkung Victor Wänghult har inte spelat hockey under säsongen. 

Han bor i Örebro och i en nyligen gjord intervju (som kommer i Sydnärkenytts tidning i december) påtalar Wänghult att suget finns och att han mycket väl kan tänka sig en comeback. 

Det civila jobbet går dock först fastslås.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-24 21:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.