Gå till innehåll
Kumla

Kumla Hockey föll på mål i absolut sista sekunden

Publicerad: 16 December 2020 21:33

HOCKEY: Kumla Hockey borde fått med sig minst en poäng från onsdagens hemmamatch mot Skövde IK. Men bortalaget vann med 5-4 efter att avgjort bara nån tiondel innan slutsignalen ljöd.

​Kumla gjorde en väldigt bra första period och gick upp till 2-0 efter mål av Oliver Arle Östergren och Linus Lundberg. Det var ytterst nära 3-0 i början av andra också, men istället reducerade Skövde till 2-1 i anfallet efter.

Skövde satt kvar i bussen

Skövde var bleka i första och i intervjupausen sa bortaspelare att ”man satt kvar i bussen”. Skövde höjde sig något i andra, men Kumla var fortsatt det bättre laget och Wänghult satte 3-1, hans tredje poäng för kvällen.

Innan perioden var över hann Skövde reducera till 3-2.

Som blev 3-3 tidigt i sista perioden. Ett skott ur dålig vinkel som målvakt Fornbrant borde stoppat. Fornbrandt blandade och gav, stod för några riktigt fina räddningar, men släppte också in ett par puckar som han borde haft.

Mål i sista sekund avgjorde

Kumla gjorde dock 4-3 genom ett fint skott av backen Victor Sandin.

Den ledningen fick man bara behålla nån minut innan Skövde kvitterade till 4-4. Matchen såg ut att gå mot övertid, men Kumla drällde med pucken i egen zon i slutsekunderna av matchen och Skövde fick chansen.

Första skottet gjorde Fornbrandt en bra räddning på, men pucken kom åter in mot mål och Henrik Thegel kunde helt fri slå in trissan i tomt nät bara någon tiondel innan Hesa Fredrik ljöd i ishallen.

Kumla borde haft poäng

Domaren var säker på sin sak och pekade omedelbart på mål.

Bittert för Kumla som till stora delar gjorde en bra match och borde haft minst en poäng med sig, kanske även två och tre sett till hur matchen såg ut. Men man bjöd på lite för mycket och det straffade sig.

En match återstår för Kumla innan juluppehållet, jumbon Surahammar borta.