Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Anton sänkte sin moderklubb Kumla

Anton Johansson är fostrad i Kumla, men spelar nu i Visby. Bilden är tagen 2016. Foto: Anders BjörkAnton Johansson är fostrad i Kumla, men spelar nu i Visby. Bilden är tagen 2016. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey hämtade upp underläge 3-0 till 3-3 och fick med sig en poäng mot gästande Visby/Roma, som dock avgjorde på övertid genom Kumlasonen Anton Johansson. - Det var jättekul att möta Kumla, säger Anton efteråt.

Oddsen inför torsdagens match talade för Visby/Roma som toppade tabellen medan Kumla befann sig sist. Och första perioden bjöd på kraftig dominans för gotlänningarna som fick med sig 2-0. 

Tre raka Kumlamål på kort tid

När sen Visby gjorde 3-0 bara 25 sekunder in i andra perioden kändes det som att det kunde rasa iväg ordentligt. Men istället vände det då åt andra hållet. Först en reducering bara 11 sekunder senare. 

Backen William Johansson satte det målet. 

Fem minuter senare kom ett nytt Kumlamål genom Lukas Smith och ytterligare en minut framåt ett till genom Hampus Rönning. Ett skott som Visbys målvakt Anton Malmborg definitivt borde tagit. 

Visby genomförde efter detta ett målvaktsbyte och resterande del av matchen blev mållös. Matchen gick därmed till övertid och Anton Johansson fick där revansch för den straff han missat under matchen. 

Anton satte den mellan benen

Kumlas målvakt William Kias, som totalt stod för 56 räddningar, räddade Antons straff ganska säkert. Men på övertiden fick Kias ge sig när Johansson kom med bra fart och la en backhand mellan benen på Kias in i nätmaskorna.

- Det var jättekul att möta Kumla. Det är speciellt att spela i den här hallen, jag har ju många fina minnen härifrån. Kumla gjorde en bra insats idag, men vi drog det längsta strået, säger Anton efteråt.

Efter fostran i Kumla Hockey lämnade Anton för spel i Örebro innan han hamnade hos Vita Hästen i Allsvenskan och från denna säsong är 23-åringen i Visby. 

- Det är lite speciellt att bo på en ö, men jag trivs bra i Visby. Jag bor ihop med min flickvän och vi trivs båda bra, avslutar Anton Johansson.

För Kumla innebar matchen att man tog första poängen efter fem spelade matcher. Plats 7-10 i serien får kvala för att hänga kvar i Hockeyettan och Kumla är just nu nia i tabellen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-06 19:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla