Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Nya hinder och ramper lockar unga till Kumlaby

Det här gänget, plus ett par till, fanns på plats under onsdagen i Kumlaby. Foto: Anders BjörkDet här gänget, plus ett par till, fanns på plats under onsdagen i Kumlaby. Foto: Anders Björk

Aktivitetsparken i Kumlaby har fått flera nya hinder och ramper den senaste veckan. Under onsdagen var det bra drag på platsen, det kördes med såväl skateboard som cykel och kickbike.

​Undertecknad stöter på Ben Simmons på gatan under onsdagen. Ben är drivande kring skateboarden i Kumla och har så varit en längre tid. Han tipsar om att flertalet nya hinder och ramper kommit på plats vid aktivitetsparken i Kumlaby. Det har funnits lite grejer där tidigare med, men nu blivit klart bättre.

Adam har koll på framtiden

- Det är skateboardföreningen i Örebro som lånat ut till oss i Kumla. De har varit här och ställt det på plats och det får vara här tillsvidare, säger Ben.

Vid ankomsten till Kumlaby är det fullt upp. Åtta pojkar körande på cykel, kickbike och skateboard åker fram och tillbaka. Det visar sig att de alla bor i Kumlaby och har koll på området. En av dem är tioårige Adam Thamir.

Adam Thamir hade med sig en skateboard som han åkte på Adam Thamir hade med sig en skateboard som han åkte på

- Det har kommit hit sex nya hinder/ramper för bara ett par dagar sen. Jag tycker det är fantastiskt! Det har blivit bättre här nu så det är ganska nice, säger Adam.

Adam känner sig säker på att aktivitetsparken kommer växa kommande år.

- Jo det kommer den. Jag ser det framför mig, avslutar Adam Thamir.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-19 15:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.