Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Hidingsta vann Hardemos byakamp

Byakampen på Hartdemodagen. Foto: HardemodagenByakampen på Hartdemodagen. Foto: Hardemodagen

Byn Hidingsta vann den rafflande byakampen mellan byarna i Hardemo på under Hardemodagen. Flera tusen besökare tog sig till Hardemo Bygdegård nära Brändåsen, för att titta på veteranfordon, umgås, handla hantverk och mat.

Gemyt på landsbygden är nog en bra beskrivning på Hardemodagen. Vem gillar inte baktävling, luftgevärsskytt, ponnyridning och tävling i Hardemos finaste grönsak.

Byakampen, som är lite av arrangemangets höjdpunkt har varit tradition så länge Hardemodagen funnits. Från början var det frågan om dragkamp. Numera är det en staffett, med halmbuntar.

För oss utsocknes är det trevligt med ett arrangemang där hela bygden ställer upp, till och med biblioteksbussen var på plats, helt enligt tradition.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-26 18:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.