Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"Henka" vill sluta med "Henkas"

Henrik och Eva Gustafsson arrenderar krogen vid Kumlasjön men har tröttnat och vill göra annat. Foto: Lars LitzénHenrik och Eva Gustafsson arrenderar krogen vid Kumlasjön men har tröttnat och vill göra annat. Foto: Lars Litzén

Paret Henrik "Henka" och Eva Gustafsson vill inte driva populära restaurangen "Henkas" vidare utan har arrendet ute för försäljning. - Vi vill göra nåt annat, fastslår "Henka" Gustafsson.

Året var 2012 när Henkas Restaurang & Bar startade. Från början belägen i Kumla Slott, granne med Skoindustrimuséet. Efter ett par år i slottet flyttade man till Kumlasjön där man alltså fortfarande finns.

"Henka" drar mot byggbranschen

Men inte länge till med största sannolikhet.

Idyllisk servering med jobb så det räcker..

Det är Kommunfastigheter som äger den vackra byggnaden vid Kumlasjön och "Henkas" arrenderar den årsvis. Men sedan en tid ligger arrendet ute för försäljning. Trots att affärerna går bra har Henka och hustrun Eva tröttnat.

- Ja det stämmer, vi vill göra nånting annat jag och Eva. Jag kommer förmodligen börja jobba inom byggbranschen och Eva inom catering, förklarar "Henka" Gustafsson under onsdagskvällen.

Roligt men jobbigt

Hur vill du sammanfatta er tid hos "Henkas"?

- Det har varit väldigt roligt men också jobbigt med så mycket jobb. Förra sommaren exempelvis jobbade vi 67 dagar i sträck, avslutar den gamle speedwayikonen "Henka" Gustafsson.

Även minigolfbanan ingår i arrendet.

Kommunfastigheter är medvetna om situationen.

- Ja det är vi, och vi hoppas ju att någon vill ta över arrendet för byggnaden som både vi och "Henka" och Eva känner är rätt, säger Robert Brånn, enhetschef för Kommunfastigheter.

Någon överlåtelse av arrendet är dock inte klar eller diskuteras med någon i nuläget. Som längst kan alltså "Henka" och Eva bli kvar till årsskiftet då kontraktet löper ut. Såvida de då inte gör en helomvändning.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2019-07-18 12:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.