28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Laddar spelare...

"Henkas" tavla invigdes på Sannahed

SPEEDWAY: Under torsdagen hade "Indiangubbsen" bjudit Henka Gustafsson till Sannahed för invigning av en tavla på honom som nu pryder klubbstugan. - Det är tur Indianerna har de här "gubbsen", sade "Henka". 

Indiangubbsen hade slagit på dagen till ära och bjöd på drink, tårta, fanfar och allsång (nåja alla sjöng inte, men vissa) när Henka Gustafsson kom på besök.

"Strålande på och utanför banan"

När det vita skynket, som innan täckt, drogs bort tillkom en applåd. Nu finns "Henka" på klubbstugans utsida i en stor tavla med spotlights som lyser upp. 

- Fin bild, och ett roligt gäng att bli uppskattad av. De gör ett jäkla jobb här ute helt ideellt och har gjort i många år, det är tur Indianerna har dem, sade "Henka" om Indiangubbsen.

Dagens huvudperson och Owe Forsbeck,  som ledde allsången med bravur.

Torsten Carlsson har designat tavlan, han kände sig nöjd och lite rörd på plats.

- Utan tvekan är "Henka" den störste i klubben genom tiderna. Jag minns när han körde som knatte och följde hela hans karriär och han var strålande både på och utanför banan.

Det är dock tveksamt om det blir några besök på matcher kommande säsong för "Henka", även om sonen Simon nu börjat jobba ihop med klubben.

- Nja, jag vet inte riktigt. Man får se om det finns tid för det, sade "Henka" Gustafsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-11-16 16:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.