Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Henkas gasar iväg från Kumla slott

Stundtals har det varit riktigt bra drag och många gäster hos Henkas restaurang & bar, men han hoppas att det blir ännu bättre vid eventuell flytt till Sjösidan. Foto: Christian Gustafsson

Henkas restaurang & bar kommer inte förlänga sitt hyreskontrakt när det går ut i Kumla slott. En kraftig hyreshöjning är en av orsakerna.  Ny adress för Henkas blir förmodligen Sjösidan. - Med 90 procents säkerhet blir det så, säger Henka Gustafsson.

I ett och ett halvt år har nu Henka Gustafsson drivit sin pub och restaurang i Kumla slott. Och ett halvår till blir det, men när hyreskontraktet går ut kommer han inte förlänga.

Vill ha bättre kök

- Businessen går bra, men det är lite tungjobbat då elen strular så ofta och köket känns för litet. Och sen spelar såklart hyran in.

Blev du förvånad över att hyran går upp vid nya kontraktet?

Vi hade väl fått aviserat att det skulle gå upp lite grann, men att den skulle höjas med mer än 50 rocent var lite väl mycket känner jag.

Det mesta tyder på att Henkas flyttar ner mot Kumlasjön och tar över Sjösidan och det bäddar för ett större utbud.

- Inget är klart, men med 90 procents säkerhet blir det så. Om vi tar över blir det ungefär samma stuk som nu, men vi kommer kunna erbjuda ett större utbud, bland annat a la carte menyer, berättar Henka Gustafsson.

Hyresvärd tror på Sjösidan 

Ashlee Christina Grissom heter ägaren till Kumla slott, hon rustade upp det när hon tog över och drev då även ett café en tid. Hon hyr nu ut lokalerna till Henkas.

- Det är tråkigt om de lämnar, jag vill gärna behålla mina hyresgäster och de är välkomna att stanna kvar om de ändrar sig, berättar hon. Hyreshöjningen kommenterar Ashlee så här.

- Den hyra de haft under sin första tid har varit kraftigt under det marknadsmässiga priset. Men jag vet hur svårt det är att starta upp något och ville visa goodwill genom att ge dem en bra hyra. Men jag påtalade också att den hyran inte skulle vara permanent och det kontrakt de erbjudits är fortfarande lite under det marknadsmässiga snittet, berättar Ashlee som kollat upp det med bland annat Kumla Bostäder. 

Ashlee tror dock inte att en flytt är till det sämre för Henkas även om hon skulle tappa en hyresgäst.

- Kanske är det så att lokalen är för liten för dem och de passar nog bättre på Sjösidan, säger Ashlee Christina Grissom.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2013-11-07 21:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.