09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Helrenovering väntar på St Torgils väg

St Torgils väg får en upprustning och kommer även att växa i antal lägenheter vid projektet. Foto: Anders BjörkSt Torgils väg får en upprustning och kommer även att växa i antal lägenheter vid projektet. Foto: Anders Björk

Kring årsskiftet kommer Kumla Bostäder att påbörja en totalrenovering av hushållen på St Torgils väg. Man kommer även att bygga till 27 lägenheter på de redan befintliga huskropparna.

St Torgils väg är en av gatorna som tillhör området Prästgårdsskogen. Gatan innehar endast lägenheter och dessa ska få en helrenovering. Stambyte, nya fönster, ny el och hissar till varje trappuppgång väntas.

92 lägenheter på gatan i nuläget

- Vi är i upphandlingsfasen nu. Innan september månad är över ska vi ha klart vem som tar hand om entreprenad och renoveringen kan sedan börja, uppskattningsvis kring årsskiftet, säger projektledare Jan Hellqvist.

Jan Hellqvist kommer närmast från PEAB. Innan dess jobbade han länge för Örebroporten. Han har ersatt Peder Wilhelmsson som lämnade sin tjänst hos Kumla Bostäder i augusti.

- Då jag är såpass ny vet jag inte riktigt när senast det rustades på St Torgils väg, men det är 92 lägenheter där nu alla fall och 27 nya som ska byggas till, fastslår Hellqvist.

Hyresgäster får flytta

De nya lägenheterna kommer att byggas ovanpå de redan befintliga huskropparna. Sammanlagt beräknas projektet ta tre år, men man utför ju renovering på ett hus i taget, inte allt på en och samma gång.

- Hyresgäster får under tiden flytta till en annan lägenhet som är i Kumla Bostäders bestånd, avslutar Jan Hellqvist, som inte vill säga någon kostnad för projektet än eftersom upphandligen inte är klar.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-09 23:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.