Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Hardemo firades på alla möjliga sätt

Hardemodagarna pågår under lördag och söndag och lördagen bjöd på mycket aktivitet. Allt från dragkamp, veteranfordonstävling, ponnyridning till grönsakstävling. - Alltid trevligt att lyfta fram fram härliga Hardemo, konstaterar en firande besökare på plats. 

- Det har varit en kanonfin dag och bra med folk, konstaterar en av arrangörerna, Marie Eriksson, när den första av två Hardemodagar börjar gå mot sitt slut.

Hidingsta starkast i dragkamp

Vid Hardemo Bygdegård har allt från dragkamp, utställning av veteranbilar (och traktorer!), baktävling, största frukten och annat smått och gott ägt rum. 

Den traditionsenliga dragkampen vanns i år av Hidingsta! Förra året segrade Eneby/Glippsta men de fanns inte på plats för att försvara titeln.

- De fick inte ihop ett lag i år, men Hidingsta med sina fyra man var urstarka, konstaterar en besökare på plats.

Vinnaren av Hardemos godaste mjuka kaka blev Helena Holm och Bernt Gustafsson från Mossby blev framröstad till att ha det finaste veteranfordonet på plats med sin blåa traktor av märket Ford Major.

Det var drygt 15 traktorer, 25 bilar och några mopeder som deltog i veterantävlingen. Dessutom erbjöds ponnyridning, pilkastning och loppis bland annat

Under söndagen fortsätter Hardemodagarna med en rad aktiviteter som Kumlanytt tidigare berättat om. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2016-09-24 17:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla