Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Hannah redo för jobb direkt efter studenten

Hannah Ekström tog nyligen examen från bygg och anläggningsprogrammet i Alléskolan. Kumlatjejen firade med champagne och raggarbil.

- Äntligen tog pandemin slut och jag fick ta studenten på riktigt med mina nära och kära, sade Hannah. 

Firandet började tidigt på morgonen med champagnefrukost ute i trädgården med kompisarna och sambon Gunnar Lundin som bor i en villa centralt i Kumla. 

- Det är mycket att ordna med inför den här dagen och jag är mycket nöjd med ljudet som jag har byggt i bilen som studentpresent till Hannah, sade Gunnar. 

Nu kan vännerna spela hög musik och fira friheten tillsammans. Hannah har länge varit intresserad av ett praktiskt yrke så bygg och anläggningsprogrammet passade som handen i handsken för henne.

 - Jag har alltid brunnit för maskinyrket och på måndag börjar ett nytt kapitel i mitt liv då jag börjar mitt första riktiga jobb som bergsprängare åt Flodins Täckdikning. 

Hur firades då kvällen?

- Min Sambo äger en veteranbil i modell Buick Wildcat årgång 1964 som min syster ställer upp och kör runt mig och mina kompisar i hela kvällen berättar Hannah. Gunnar har ett stort intresse för gamla bilar och har reparerat och skruvat hela vintern för att kunna fira den speciella dagen.

 - Efter den här dagen börjar vuxenlivet så det är värt att slå på stort och fira ordentligt säger Hannah glatt. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-19 14:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.