Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Hanna Jonasson blir ny Näringslivschef

Hanna Jonasson i Sjöparken. Snart blir hon Näringslivschef i Kumla kommun. Foto: Kumla kommun. Hanna Jonasson i Sjöparken. Snart blir hon Näringslivschef i Kumla kommun. Foto: Kumla kommun.

Hanna Jonasson blir ny Näringslivschef hos Kumla kommun. Hon tar över efter Sune Valegren och kommer att börja 3 augusti.

Kumla kommun fastslår detta i ett pressutskick.

Tidigare regionchef hos Företagarna

– Det känns fantastiskt roligt att få ta mig an uppdraget som näringslivschef i Kumla kommun! Det finns otroligt många duktiga företagare i kommunen, stor potential att utveckla och mycket framtidstro. Det gillar jag. Utan företag stannar Kumla och att tillsammans med näringslivet, politiker, tjänstepersoner och andra aktörer arbeta för att skapa ett bättre företagsklimat och en positiv näringslivsutveckling i kommunen är viktigt för alla, säger Hanna Jonasson.

Hanna arbetar idag som regionchef på Företagarna och kommer att ta över efter nuvarande näringslivsutvecklare Sune Valegren. Sune kommer att finnas kvar i organisationen under hela detta år för ett fortsatt arbete med ett antal utredningsuppdrag innan han går i pension vid årsskiftet 2021/2022.

– Med Hanna på plats tar vi ytterligare kliv framåt vad gäller näringslivsarbetet. Det genom att fortsatt stärka det befintliga näringslivet samt att aktivt arbeta för att skapa goda förutsättningar för nya företag att etablera sig i kommunen, säger Katarina Hansson som är kommunstyrelsens ordförande. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-09 11:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.