27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nye ICA-handlaren drömmer om Alaska

Magnus Winges ger tummen upp för att snart ta över ICA Maxi i Kumla. Foto: PrivatMagnus Winges ger tummen upp för att snart ta över ICA Maxi i Kumla. Foto: Privat

Under fredagen presenterades Magnus Winges som den person som tar över ICA Maxi i Kumla efter Gustav Johansson. Magnus har jobbat inom ICA sedan han var 15 år och kommer närmast från Härnösand.

På fredagen presenterades Magnus Winges för personalen hos ICA Maxi i Kumla. Magnus tar över efter Gustav Johansson som drivit butiken sedan 2015. Gustav blir dock kvar ett drygt halvår i Kumla till innan han tar över en ny butik i Bromma.

Lämnar butik i Härnösand

Det officiella överlämnandet till Magnus Winges sker 1 maj.

- Jag är 46 år och uppväxt i Gävle. Där började jag att dra kundvagnar på ICA Kvantum som 15-åring och sen rullade det på. Mellan 2002 och 2017 var jag butikschef hos ICA Maxi i Gävle innan jag 2018 tog över ICA Maxi i Härnösand, berättar Magnus.

Anledningen att han sökte jobbet i Kumla då?

- Det är en butik med bra kundunderlag och hög omsättning. Som handlare bidrar det självklart till att man då kan utveckla utveckla jobbet på ett bra sätt både för kunder och personal, säger Magnus.

Drömmer om Alaska

Han har inte koll på exakt hur många sökande det var men är säker på att det var “ett rejält gäng”. Ansökningar gjordes till ICA centralt och de utsåg sedan Magnus.

- Det är en välskött butik i Kumla och det beror självklart mycket på det gäng människor som jobbar där nu, det är ett härligt gäng, säger Magnus och fastslår att han siktar på att fortsätta driva butiken på ett bra sätt och hoppas kunna göra den ännu bättre.

På fritiden gillar han att laga mat, spela golf och gubbinnebandy. Och en dröm som han har är att en säsong flytta till Alaska och jobba med att vaska guld, han är dock tveksam till om den drömmen blir verklighet.

- Jag börjar 1 maj, men kommer ju finnas där en del innan dess också. Jag flyttar även hit till Kumla, vi håller på och kollar på boende nu, avslutar Magnus Winges.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-23 15:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.