13 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Han bröt sig in hos sovande kvinnor

En ung man, 22 år, hade varit på fest i Hallsberg och skulle ta sig till Kumla. Det var tidigt på morgonen den 29 maj; därför försökte han ta en låst cykel som han släpade iväg till en sten för att försöka få upp låset. Men flera personer hörde bankandet och fick mannen att lämna cykeln. Då upptäckte man också att han gick omkring med en skottkärra där det fanns flera arbetsmaskiner.

Sakerna visade sig vara stulna från ett bygge på Nytorgsgatan i Hallsberg.

Den 22-årige mannen kunde gripas av polis och var kvar i arresten under natten.

Nya brott

Fem dagar senare var mannen tillbaka och mitt i natten tog han sig in i ett hus i Rala som ligger mellan Kumla och Hallsberg. Mitt i natten tog han sig in i huset där två unga kvinnor låg och sov. De vaknade och såg hur mannen tog med sig några sprit- och vinflaskor.

Han kunde gripas i anslutning till platsen lite senare.

Nu har 22-åringen dömts för grov stöld och häleri. Det gick inte att bevisa att han stulit verktygen vid Nytorgsgatan i Hallsberg. Mannen döms också för våldsamt motstånd när han greps vid Ica maxi i Kumla den 18 november 2019. Då hade han också några tabletter narkotika på sig.bI domen ingår fall av ringa narkotikabrott och olaga knivinnehav, bland annat vid ett tillfälle inne på biblioteket i Kumla den 15 januari.

Tingsrätten konstaterar att 22-åringen begått alla brott när han varit narkotikapåverkad, dessutom lider han av psykisk ohälsa. Hade han varit frisk hade brotten inneburit tio månaders fängelse men nu anser tingsrätten att det är bättra att han kommer under vård. Därför döms han till skyddstillsyn som kombineras med en lämplig behandling. På så sätt hoppas tingsrätten att mannen inte ska begå fler brott.

Den 22-åringe mannen ska betala 13 000 kronor i skadestånd till en av kvinnorna i huset han bröt sig in i.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-28 9:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.