Gå till innehåll
Kumla
Två personer på ett evenemang som utbyter en utmärkelse med en banderoll som visar

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson (S) delar ut diplom till Magnus Winges hos ICA Maxi.

ICA Maxi i Kumla vinnare av kommunens Hållbarhetspris

Publicerad: 4 April 2024 15:14

Kumla kommun har under torsdagen delat ut sitt Hållbarhetspris inom kommunen. Vinnare blev livsmedelsbutiken ICA Maxi.

Det var första gången som kommunens “Hållbarhetspris” delades ut. Priset syftar till att uppmärksamma och belöna personer, företag, föreningar eller andra sammanslutningar som har bidragit till en hållbar utveckling inom Kumla kommun.

Motiveringen för ICA Maxi var följande:

“ICA Maxi Stormarknad arbetar med hållbarhet på många sätt. Magnus Winge och ICA Maxi Stormarknad är en stor stöttepelare för alla de fantastiska föreningar som finns runt om i Kumla kommun. Många miljoner har gått till dessa föreningar genom åren för att aktivt stötta tjejer och killar i deras idrott- och kulturutövande. Magnus har visat att ett lokalt engagemanget gör stor skillnad och det också utgör en viktig del för hela Kumlas hållbarhetsarbete. När många företag prioriterar bort stödet till lokala föreningar gör ICA Maxi tvärt om och sätter de lokala föreningarna först. Därför tilldelas Magnus Winge och ICA Maxi Stormarknad Kumla kommuns Hållbarhetspris 2024 för att de vill göra Kumla liite bättre.”

Magnus Winges, som driver ICA Maxi Kumla, sade detta: 

- Det känns otroligt roligt. Den största anledningen till att jag är en ICA-handlare är att jag vill vara med och bidra till lokalsamhället som jag verkar i. Att sen få ett hållbarhetspris är ett kvitto på att det vi gör, gör skillnad och vårt arbete är hållbart.

Hållbarhetspriset kommer delas ut årligen av kommunstyrelsen i Kumla framöver. Detta är ett initiativ för att uppmuntra och erkänna de som arbetar aktivt för att göra Kumla till en mer hållbar och livskraftig plats för nuvarande och kommande generationer.

Annons

kumla